Új tagokkal bővült a WD Red HDD sorozata

A 3,5 colos formátumú, 4 TB-os adattároló kapacitású modell mellett két 2,5 colos példány is érkezett.

Új tagokkal bővült a WD Red HDD sorozata

A Western Digital Red sorozatú merevlemezcsaládja már egy ideje elérhető kereskedelmi forgalomban. A sorozat tagjairól annyit kell tudni, hogy speciális, kifejezetten NAS-okba szánt 3,5 colos formátumú merevlemezekről van szó.

A WD Red családja most három friss taggal gyarapodott, ugyanis a gyártó bemutatott egy 4 TB-os adattároló kapacitású, 3,5 colos formátumú modellt, valamint két 2,5 colos formátumú adattárolót is, amelyek 1 TB-os, illetve 750 GB-os adattároló kapacitással rendelkeznek.

A 3,5 colos modell belsejében négy darab, egyenként 1 TB-os adattároló kapacitást kínáló HDD korong lapul, amelyek 5400 RPM körüli fordulatszámmal üzemelnek, hála az IntelliPower technológiának. Az újdonság adatátviteli tempó tekintetében 150 MB/s-ra képes, így nem sokkal marad el az 5 darab 800 GB-os korongot használó 4TB-os WD Black-től (az 154MB/s-mal tud olvasni). Persze nem csak itt kell keresni a különbségeket: a fordulatszám-különbségek miatt a két adattároló elérési ideje már nagyobb mértékben különbözik egymástól, mint a folyamatos adatátviteli sebesség. A WD Red ennek fényében operációs rendszer és alkalmazások futtatására kevésbé jó választás, mint a WD Black.

A WD Red sorozat 4 TB-os tagja egyébként 64 MB-os gyorsítótárral és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkezik csak úgy, mint a sorozat többi 3,5 colos tagja. A termék NASware 2.0-s szoftverrel és TLER (Time-Limited Error Recovery) funkcióval egyaránt rendelkezik, valamint RAID tömbben történő felhasználásra is tökéletesen alkalmas. A szóban forgó HDD mától már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 229 dollár. Ez az összeg észrevehetően kevesebb, mint a 4 TB-os WD Black 310 dolláros ajánlott végfelhasználói ára. A fentiek alapján nem véletlenül.

A fentebb bemutatott 3,5 colos újdonság érkezésére már lehetett számítani, ám az már mindenképpen meglepetésnek mondható, hogy a 4 TB-os 3,5 colos modell mellett két 2,5 colos példány is érkezett a WD Red sorozatba.

A 2,5 colos WD Red merevlemezek kéttányéros felépítéssel rendelkeznek, amelyek 5400 RPM körüli fordulatszámmal pörögnek. A pici Red merevlemezek természetesen megkaptak minden olyan extrát, amit a nagytesók kínálnak, ám adattároló kapacitás tekintetében már szerényebbek lettek: az egyik újdonság 750 GB-os, míg társa 1 TB-os adattároló kapacitást kínál. Ezzel együtt a gyorsítótár mérete is jelentősen kisebb: 64 MB helyett itt már csak 16 MB áll rendelkezésre. A kompakt újdonságok adatátviteli sebességek tekintetében nem nagyon maradnak le a nagytesóktól, ugyanis 144 MB/s-os maximális tempót tudnak diktálni.

A 3,5 colos és a 2,5 colos újdonságok egyaránt három év garanciával érkeznek. A 2,5 colos modellek arányaiban nézve picivel borsosabb árcédulát kaptak: az 1 TB-os változatért 99 dollárt kérnek, ami 19 dollárral több, mint az ugyancsak 1 TB-os, de 3,5 colos formátummal érkező WD Red HDD ára. A 750 GB-os példány esetében 79 dolláros ajánlott végfelhasználói árat állapított meg a WD.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward