Új taggal bővült az LG Tone headsetek sora

A Tone Platinum a kiváló hangminőséget fogja ötvözni a prémium megjelenéssel.

Új taggal bővült az LG Tone headsetek sora

Az LG előszeretettel készít olyan headseteket, amelyek a felhasználó nyakszirtjén pihennek. A Tone termékcsalád minden tagja kivétel nélkül ilyen, tehát a most leleplezett Platinum modell esetében is ezzel a felépítéssel kell számolni.

A Tone Platinum ugyan már most bemutatkozott, de az érdeklődők csak a Mobile World Congressen vehetik majd kézbe. Az LG szokásához híven a legtöbb friss termékét leleplezi még az újdonságok lavinája előtt el. A Bluetooth kapcsolattal dolgozó fülhallgató először a megjelenésével hívhatja fel magára az érdeklődők figyelmét. Feltűnő különlegesség ugyan nincs rajta, de azonnal látni, hogy a tervezés során az anyaghasználatra és a kidolgozottságra egészen nagy figyelmet szenteltek a szakemberek. Az eszköz java műanyagból készült ugyan, ám ezek a részek a kényelmes viselet érdekében egy kellemes tapintású, matt felületet kaptak, a kiegészítő szárait pedig már alumínium ötvözet borítja kívülről, ami szálcsiszolással nyerte el a végleges formáját.

Az LG több headsetjénél is dolgozott már együtt a méltán híres Harman/Kardonnal, és a Tone Platinumot is a nagy szaktudású csapattal közösen sikerült megalkotni. Ez a kiegészítő az eddigi Tone modellekhez képest egészen új távlatokat nyithat a hangzásvilágát tekintve. Hogy miként teheti ezt? Nos, ezúttal nem az egyébként jól bevált Advanced Quad-Layer hangszóró technológiát alkalmazta az LG, hanem már "Kiegyensúlyozott Armatúrás" hangkeltők kerültek bevetésre, amik általában a valódi prémium fülhallgatókban bizonyíthatnak. Az LG általában röviden körül szokta írni, hogy milyen hangképre számíthatnak az érdeklődők, de sajnos ez most elmaradt. A hallójáratba illeszkedő egységek zsinórját képes behúzni a szerkezet, így mindig csak annyira lógnak ki, amennyire szükséges, ezáltal nem fognak az apró hangkeltők semmin sem felakadni. Kettő mikrofont épített az LG a Tone Platinumba a megfelelő zajszűrés érdekében, így a hanghívások során valószínűleg a felhasználó minden szava tisztán érhető, jól kivehető lesz. A kezelése során használatos billentyűk az alsórészre kerültek, hogy akár sétálás közben is könnyen el lehessen érni mindent.

Az LG az elmúlt évek során több érdekes lehetőséggel is megtoldotta a Tone kiegészítőket, és ezekről a Platinum esetében sem kell lemondani a felhasználóknak. A headset használatával például lehetőség nyílik hangutasítások kiadására, így akár hívást is lehet oly módon kezdeményezni (és persze fogadni), hogy elő sem veszi az ember a mobiltelefonját. Említést érdemel a Tone & Talk alkalmazás is, ez képes beolvasni a különböző üzenetek tartalmát. A Voice Memo használatával a Tone Platinum viselője hangjegyzeteket hozhat létre egyszerűen, akár a reggeli kocogás közben is, a Find Me funkciónak köszönhetően pedig az elkallódott telefon jelt ad magáról, ezzel segítve a felhasználót a megtalálásban.

Mint azt már említettük, egy Bluetooth-os headsetről beszélhetünk; a Tone Platinum a lehető legjobb minőség elérése érdekében támogatja az aptX HD audio kodeket is, melynek köszönhetően CD hangzás érhető el rézkábel használata nélkül is. A headset egyébként alapvetően nem támaszt komoly feltételeket a hozzá kapcsolódó okostelefonnal szemben, mezei fejhallgatóként bármelyik mobillal össze lehet hozni, de az extra funkcióinak kihasználásához már néhány dolognak teljesülnie kell. A szoftveres „trükkök” kiaknázásához az Android 4.1, vagy az első Jelly Bean kiadásnál újabb operációs rendszer szükségeltetik, valamint ne feledjük, hogy a maximális élményhez az okostelefonnak támogatnia kell az aptX Bluetooth kiterjesztést.

Az LG Tone Platinum árazásáról egyelőre nem szólt a fáma. A készülék először az Egyesült Államokban lesz elérhető, a tengerentúlon márciusban kezdi a karrierjét, majd ezt követően fog befutni Ázsiában, Európában és Latin-Amerikában is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward