Új taggal bővült az AMD FirePro sorozata

A FirePro W4300 a belépőszintet veszi célba, így leginkább kompakt, alacsony fogyasztású asztali munkaállomásokban kaphat helyet.

Új taggal bővült az AMD FirePro sorozata

Az AMD hódító útjára indította legújabb FirePro sorozatú videokártyáját, amely ezúttal alacsony profillal és alacsony fogyasztással érkezik – kifejezetten a belépő szintű megoldások piacát veszi célba. A FirePro W4300-as modell komoly előrelépést kínál az azonos kategóriát erősítő, előző generációban helyet foglaló FirePro W4100-hoz képest, hisz 50%-kal több shaderrel gazdálkodhat, valamint a GPU és VRAM effektív órajele is magasabb.

Az alacsony profilú FirePro W4300 fedélzetén GCN 1.0-s Cape Verde helyett GCN 1.1-es Bonaire GPU teljesít szolgálatot, ami rendkívül fejlett PowerTune funkcióval rendelkezik – pont utóbbi segít abban, hogy a FirePro W5100-as modellel azonos specifikáció ellenére 75 watt helyett 50 wattos TDP keretbe is befér az újdonság.

Fontos extra, hogy a W4100-zal ellentétben a W4300 immár FreeSync támogatást is kapott, ami a munkaállomások szegmensében éppen bontogatja szárnyait. A FreeSync idővel ebben a szegmensben is megvetheti a lábát – az AMD most éppen a népszerűsítéshez szükséges promóció felfuttatásán, valamint a megfelelő támogatás biztosításán dolgozik.

Az új, kifejezetten professzionális felhasználásra szánt FirePro W4300 a kompakt asztali munkaállomásokat veszi célba, amelyeknél a kis légtér miatt kevés hőt termelő hardverkomponensekben kell gondolkodni, bővítőkártyák terén pedig inkább az alacsony profilú megoldások jöhetnek szóba. Az új modellt leginkább CAD/CAM feladatokra lehet hatékonyan bevetni.

A termék 379 dolláros listaáron rajtolt el, ám "utcai" ára az AMD szerint inkább 299 dollár környékén helyezkedik majd el. Az újdonság az Nvidia GM107 alapú Quadro K1200-as modellje ellen szállhat harcba, amelyhez képest munkafolyamattól függően 10-57%-kal lehet gyorsabb.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward