Új taggal bővült a Huawei MediaPad termékcsaládja

A MediaPad T2 10.0 Pro egy kiváló készülék lesz, és nemcsak otthon, a nappaliban juthat neki szerep, hanem az LTE modem révén akár utazás közben is megállja a helyét.

Új taggal bővült a Huawei MediaPad termékcsaládja

A Huawei egy rendkívül jól sikerült táblagéppel rukkolt elő az MWC nulladik napján, a MatePad a Surface 4 Pro ellen száll majd ringbe, természetesen Windows 10 operációs rendszerrel. Most pedig egy költséghatékonyabb megoldásról is beszámolhatunk, ami már az Androidot pártfogolja.

A MediaPad termékcsalád legújabb tagja egy 10,1 hüvelykes megjelenítőt szorított keretbe, ami 1920 x 1200 képpontos felbontással dolgozik. A készülék megfelelő képminőséggel szolgál majd minden körülmények között, a betekintési szögei rendkívül szélesek, a fényereje pedig az erős napsütést is képes lesz ellensúlyozni. A bekapcsolást követően az Android 5.1 rajzolódik ki a részletgazdag kijelzőn, ami talán már némi szomorkodásra adhat okot. A Lollipop lassan két éve mutatkozott be, így egészen biztos, hogy minden érdeklődő sokkal szívesebben fogadta volna a szerkezetet a Marshmallow társaságában. Bár tabletről van szó, azért nincs híján a kameráknak sem a MediaPad T2 10.0 Pro. A videóhívások során egy 2 megapixeles egység bizonyíthat majd, ha pedig egy-egy múló pillanat megörökítése a cél, akkor a 8 MPixeles főkamerán lesz a világ, vagy legalábbis a tulajdonosok szeme. Örömünkre szolgál azt hozzátenni, hogy van a hátlapon egy LED-es villanó is, ami biztosan sokat fog segíteni – főleg rosszabb fényviszonyok mellett. Videózásra 1080p-ben van lehetőség, és mivel a panele képes maradéktalanul megjeleníteni Full HD anyagot, a mozgóképfelvételeket a natív felbontásán lehet visszanézni.

Az újdonság nem túl izmos, de a mindennapos használat során biztosan nem lesz probléma a sebességével, legfeljebb a játékoknál lehetnek fennakadások. A MediaPad T2 10.0 Pro a Qualcomm Snapdragon 615 besorolású MSM8939-et rejti. A memória 2 GB-os méretet öltött a táblagépben, ami a legtöbb esetben már elegendő a felhasználók által telepített appok, no meg a rendszer számára. A háttértár 16 GB-os kapacitással szolgál, és ezt persze egy memóriakártyával pillanatok alatt lehet bővíteni is. A Huawei jó kapcsolati képességekkel küldi bevetésre az új MediaPad modellt, ami azonnal nyilvánvalóvá válik a 4G LTE hálózati modem meglétéből. Egy négyes kategóriájú egységet vonultat fel a készülék, ami 150 és 50 Mbps-os sávszélességekkel dolgozhat. Ezen felül van a szerkezet tarsolyában Wi-Fi, ami támogatja a 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat, illetve Bluetooth 4.1 modul is.

Mint a legtöbb Huawei terméket, a MediaPad T2 10.0 Prót is kiváló dizájn jellemzi. Letisztult, valamint kellően modern a külleme ahhoz, hogy szinte mindenkiben vásárlási szándékot ébresszen a kézbevételt követően. A kompaktáságára sem lehet panasz, és mindössze 8,5 milliméterre emelkedik ki a síkból. A készülék futási teljesítményével sem lesz probléma, efelől biztosak lehetünk, ugyanis egy 6600 mAh-s akkumulátor került a hátoldala mögé. Bár a gyártó nem közölt hivatalos mérési adatokat a szerkezet üzemidejére vonatkozóan, de szinte biztosra vehető, hogy egy töltéssel át fog vészelni 8-10 órát folyamatos filmezés vagy internetezés mellett.

A Huawei MediaPad T2 10.0 Pro megjelenéséről egyelőre nincs semmilyen információnk. Ez pedig azt jelenti, hogy sajnos az ajánlott fogyasztói ára sem ismert még.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward