Új taggal bővül az EIZO Foris monitor családja

Az EIZO júliusban dobja piacra legfrissebb megjelenítőjét, amely ezúttal egy LED-es háttérvilágítással és IPS panellel ellátott termék, kifejezetten multimédiás célokra. A Foris sorozatot erősítő újdonság FS2332-es típusjelzéssel bír, 23 colos képátlójú kijelzővel rendelkezik és 1080p-s felbontást kínál, azaz már a címszavak alapján is sokak érdeklődését keltheti fel.

Új taggal bővül az EIZO Foris monitor családja

Az EIZO júliusban dobja piacra legfrissebb megjelenítőjét, amely ezúttal egy LED-es háttérvilágítással és IPS panellel ellátott termék, kifejezetten multimédiás célokra. A Foris sorozatot erősítő újdonság az FS2332-es típusjelzést kapta, 23 colos képátlójú kijelzővel rendelkezik és 1080p-s felbontást kínál.

Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellé 10-bites gamma korrekció és 6 ms-os válaszidő társul (gtg). A 10-bites gammakorrekció 10-bites LUT (Look-up Table) alkalmazása mellett valósul meg, így a rendszer egy több, mint egymilliárd színárnyalatot tartalmazó palettáról választhatja ki a legmegfelelőbb 16,7 millió színárnyalatot, amelyekkel színhű, sávozódástól és csíkozódástól mentes színátmenetek érhetőek el - áll a gyártó közleményében.

Az IPS panelnek köszönhetően a függőleges és vízszintes betekintési szögek egyformán 178 fokosak. A fényerő az újdonság esetében 250 cd/m2-es értéket képvisel, míg a valós kontrasztarány értéke 1000:1. A monitor az EcoView technológia segítségével alkalmazkodik a környezeti fényviszonyokhoz és ezeknek megfelelően állítja be az aktuális fényerőt, ami nem csak kényelem, hanem energiatakarékosság szempontjából is hasznos. A megspórolt energiamennyiségről egyébként az EcoView Index segítségével folyamatosan tájékozódhatunk. Annak érdekében, hogy a különböző képek és videók a lehető legjobb képminőség mellett jelenjenek meg a monitoron, rendelkezésre áll a Smart Resolution technológia is. Az új monitor emellett természetesen megfelel az Energy Star 5.0 és a TCO Displays 5.2 szabványok kritériumainak is.

A Foris FS2332-es EIZO monitor a felsoroltak mellett két beépítet hangszórót is tartalmaz, amelyek 0,5 wattos terhelhetőséggel bírnak. A videó bemenetek között a D-Sub és a DVI portok mellett két HDMI csatlakozót is találunk.

Az EIZO illetékesei egyelőre nem árulták el, hogy mennyibe kerül majd a Foris sorozat legfrissebb tagja, de az már tudható, hogy a termékre - nem túl meglepő módon - öt év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward