Új tablet triót mutatott be az Archos

A Neon széria első tagjai a belépőszintet fogják megcélozni, és ezt a megjelenítőik is tükrözik majd.

Új tablet triót mutatott be az Archos

Az Archos tovább folytatja a táblagépes hadjáratát, és idén is a költséghatékony készülékek felé veszik az irányt, ám ezúttal talán túl is lőttek a célon. Az Element szériába sorakozó Neon család tagjainak sarkalatos pontja lesz a megjelenítő, ami eléggé aggályos.

Archos 90 Neon

Az újdonságok hárman vannak. Mind a három új Archos táblának eltérő lesz a képátlója, de a tudásukat tekintve csak leheletnyi különbségek fedezhetőek majd fel közöttük. A periódusos rendszer tizedik eleméről elnevezett eszközök 9, 9,7 és 10,1 hüvelykes panelekkel lesznek ellátva, méghozzá olyanokkal, amelyek extrém alacsony pixelsűrűséget szállítanak. A 90 Neon felbontása mindössze 800 x 480-as, így 104 PPI-s a képpontsűrűsége, míg a 101 Neon felületén 1024 x 600 pixel sorakozik, ami 117 PPI-t jelent. Ilyen alacsony felbontásokat az elmúlt években ritkán láthattunk ekkora felületen. A termékvonal legjobb tagja egyértelműen az Archos 97 Neon – több szempontból is –, melynél az 1024 x 768 képpontos felbontásnak köszönhetően a korai iPadekhez hasonló eredményt kapunk 132 PPI-vel (ám az IPS technológiát nélkülözve). Hasonló a helyzet a kamerarendszerek terén is. Míg 9 és a 10,1 colos modellek esetében csak egy előre tekintő VGA kamerával van dolgunk, addig a 9,7 hüvelykes Neonnak a hátlapján is felfedezhetünk egy 2 megapixeles egységet. A méretben középső alannyal tehát fotók és videók is készíthetőek lesznek.

Archos 97 Neon

A bevetésre került központi chip kiléte nem ismert ugyan, de megtudhattuk, hogy négy Cortex-A9 maggal és ugyanennyi Mali-400 grafikus feldolgozóval van dolgunk. A 97 Neon ilyen tekintetben is különc egy kicsit, mert ennek az órajele 1,6 GHz, míg a többiek 1,4 GHz-en teljesítenek szolgálatot. A rendszereknek egyaránt 1 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, a tárhelyeik meg 8 GB-os méretet öltöttek. Mindegyik bővíthető lesz microSD memóriakártya segítségével. A kapcsolati lehetőségeik szűkösek: mindössze egy 802.11 b/g/n szabványnak megfelelő Wi-Fi-vel kell beérni, még a Bluetooth modulról is le kell mondani. Az újdonságokon minden esetben az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszer lesz jelen, ami a célzott ársáv tekintetében megfelelő. A frissítés lehetőségéről nem beszélt az Archos. Természetesen a vállalat garantálja a Google Play Store elérést, így a szegényes alkalmazáskínálatot lehetőségünk lesz az általunk szükségesnek vélt applikációkkal tovább bővíteni.

Archos 101 Neon

Az új család legkompaktabb tagja a 90 Neon. Ezt egy 239 x 148 x 11,6 mm-es térfogatú házba sikerült belezsúfolni, a súlya pedig 480 gramm. Az Archos 97 Neont ezzel szemben már 241x 186 x 11,5 milliméteres vonalak határolják, és 648 g-ot nyom a mérlegre állva. Végül értelemszerűen a 101 Neon a legnehezebb a felhozatalban, és legnagyobb helyre is ennek van szüksége: 272 x 161 x 12,1 mm-es a háza és 690 gramm a tömege. Azoknak tehát, akik sokat utaznak, mindenképpen az Archos 90 Neon lehet a kézenfekvő választás, a nagyobbak pedig inkább az otthoni szórakozás felelősei lehetnek. Mindegyik tud 1080p-s videókat lejátszani, és USB-OTG támogatással is kecsegtetnek, így külső tárolóról is lehet velük filmezni. Ráadásul a 101 Neonnak egy HDMI csatlakozó is felfedezhető a keretén, így HDTV-re vagy projektorra is csatlakoztatható.

Az Archos 101 Neon, 97 Neon és 90 Neon megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem sok információnk van. Az biztosan kijelenthető, hogy Európa-szerte megvásárolhatóak lesznek, az viszont már nem ismert, hogy mikortól lesz erre lehetőség, továbbá a pontos fogyasztói áraik sem nyilvánosak még. Mindazonáltal ilyen megjelenítőkkel még kirívóan alacsony árcédula társasságában is nehezen lehetne őket megvételre ajánlani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward