Új táblagépekkel állt elő az Acer

Az Acer két új tabletet leplezett le, és demonstrált még egy harmadikat is, amit kifejezetten játékosoknak szán.

Új táblagépekkel állt elő az Acer

Az Acer a New Yorkban tartott rendezvényén összesen három táblagépet állított reflektorfénybe, de ezek közül csak kettőt mutatott be a tulajdonságaik részletes ismertetésével együtt. A friss Iconia Tab 10 variáns és az új Iconia One 8 mellett egy játékosoknak tervezett modell érkezéséről esett még szó.

Acer Iconia One 8 (B1-820)

Azoknak, akik sokat utaznak a mindennapjaik során, az Iconia One 8-cal szeretne kedveskedni az Acer. Ennek a készüléknek a neve már ismerősen csenghet, így érdemesebb lesz megjegyeznie az érdeklődőknek a B1-820 azonosítót. Ez a költséghatékony és kompakt készülék egy 8 hüvelykes megjelenítővel érkezik, ami 1280 x 800-as felbontással dolgozik. Az IPS panel Zero Air Gap technológiával készült, ami azt jelenti, hogy egyáltalán nincs légrés a kijelző és az őt védő üveg között. Az előlapon még érdemes a kameráról megemlékezni, ami ugyan csak VGA felbontású, de legalább lehetőséget biztosít videóhívások bonyolítására. A főkamera már 5 megapixeles, és viszonylag széles a látószöge, így semmi nem marad majd le a képekről. A készüléken az Android 5.0 operációs rendszer van jelen. A Lollipop komolyabb felületi változáson nem esett át, de előre telepített alkalmazásokban bővelkedni fog. Itt az Acer kifejezetten a fiatal vásárlókban látja a potenciális közönséget, és éppen ezért nem kevesebb mint 10 különböző színben készítenek hátlapot a One 8-hoz – így tényleg mindenki a saját szájízének megfelelően válogathat.

A sebességfelelős egy négymagos Intel lapka. Az Acer választása az Atom Z3735G-re esett, ez alapjában véve 1,33 GHz-es órajelen üzemel, de ha a szükség úgy hozza, akkor négy aktív maggal 1,58, két maggal pedig 1,83 GHz-ig is felpöröghet a Burst technológiának köszönhetően. Ez a SoC egy Intel HD Graphics (Gen7+) IGP-vel szolgál. A rendszernek 1 GB-nyi memória áll a rendelkezésére, a felhasználók pedig eldönthetik majd, hogy 16 vagy 32 GB tárhellyel szeretnék megvenni az újdonságot. A háttértár kapacitására nem lehet panasz, és az Acer még a bővíthetőségről is gondoskodott. A kapcsolati képességek terén sajnos szerény mozgásteret biztosít az eszköz. Van a kelléktárában 802.11 a/b/g/n előírásoknak megfelelő Wi-Fi, valamint Bluetooth 4.0 modul, és ezzel el is érkeztünk a lista végére. A 9,5 milliméter vastag táblagép 355 grammos tömeggel rendelkezik, így valóban nem lesz nagyon terhére a felhasználónak, egy válltáskába könnyedén bele lehet csúsztatni. Az akkumulátoron sem spóroltak a tervezők, az Iconia One 8 hozni fogj azt, amit egy ilyen masinától el lehet várni. Egy feltöltéssel nagyjából 8,5 órán át lehet majd nyomkodni, mielőtt újra energiaforrásra kellene csatlakoztatni.

Acer Iconia Tab 10 (A3-A30)

Hírünk másik főszereplője már egy nagyobb gépezet teljesen más célkitűzéssel. Az új Iconia Tab 10 az Acer szerint egy remek oktatási eszköz lehet, és ennek jegyében csatlakozott is a Google oktatási ökoszisztémájához. Ahogy a neve is mutatja, ez már egy 10,1 hüvelykes képátlóval rendelkező panelt kapott, ami 1920 x 1200 képpontos felbontással várja, hogy munkába állhasson. Akárcsak az Iconia One 8, ez is OGS és IPS technológiákat alkalmaz, továbbá már egy Gorilla Glass 4 üveggel fedték le, így bírni fogja a strapát is. Akárcsak a kisebb tábla, az A3-A30 típusazonosítóval illetett Iconia Tab 10 is az Android 5.0 kíséretében érkezett, a frissesség tekintetében tehát nem lehet rajta fogást találni. Ez a tablet egy fejlettebb kamerarendszerrel került bevetésre. Az előlapjára egy 2, a hátoldalára pedig egy 5 megapixeles egység került, ezek pedig már abszolút rendben vannak egy ilyen szerkezet esetében. Ha videóhívásokról van szó, akkor HD támogatással szolgál, ami szintén pozitívum a neve mellett, egyedül azért lehet oka szomorkodásra a vásárlóknak, mert a LED-es segédfényről ezúttal is le kell mondani.

Az Acer ennél a modellnél is egy Intel SoC-ot vett használatba, csak az Atom Z3735G helyett a Z3735F került a középpontba. Ezek a chipek alapvetően azonosak, viszont a „G”-nél 32 bites a memóriavezérlő, míg az itt felhasznált „F” jelzésűnél már 64, tehát effektíve kétszer nagyobb lehet a sávszélesség, és a chip még kétszer annyi ramot is támogat. Ezt pedig ki is használta az Acer. Az Iconia Tab 10 már 2 GB-nyi RAM-mal lett felvértezve, így vélhetően ilyen téren nem lehet majd panasza a felhasználóknak. A háttértár tekintetében már a kisebb tabletnél is két opcióból lehetett választani, itt pedig a 16 és 32 gigás kiadás mellett már a 64 GB-os is feltűnt a színen – ráadásul továbbra is van microSD bővítő slot, így ezt akár még tovább is lehet növelni. A kapcsolati képességek listáján mobil kommunikációs egységet nem érdemes keresni, azoban a Wi-Fi és a Bluetooth mellett felbukkant egy NFC chip, ami kellemes meglepetés. Ez a készülék már inkább a nappalik (vagy persze az osztálytermek) egyik kelléke lesz a maga 540 grammjával, és a 9,7 milliméteres házával. Sajnos a nagyobb kijelző miatt megnövekedett fogyasztást az akkumulátor kapacitásával nem sikerült teljesen ellensúlyozni, így itt már csak 7,5 órás üzemidővel lehet számolni.

A vállalat olyan kiegészítőkkel is készül az Iconia Tab 10-hez, amelyekkel könnyedebbé, praktikusabbá vagy éppen biztonságosabbá tehető a használata. Lesz mellé először is egy érintőceruza, ami a pontosabb bevitelért fog felelni, egy hagyományos tok, ami értelemszerűen a védelemről hivatott gondoskodni, és végül még egy olyan borítás is, amelyben egy vezeték nélküli billentyűzet lapul. Ez utóbb valószínűleg egy Bluetooth-os megoldás, ám hivatalosan nem erősítették meg.

Az Acer Iconia One 8 (B1-820) a jelenlegi tervek szerint az Európai és a Közel-Keleti régióban lesz először megvásárolható, nem is kell rá sokat várni, napokon belül megérkezhet. Az ajánlott fogyasztói ára 180 euróban lett meghatározva. Az Egyesült Államokba csak a nyár közepén, júliusban fog eljutni. Ezzel szemben az Iconia Tab 10 (A3-A30) mindenhol májusra várható, és kereken 300 eurót kóstál majd.

Galéria megnyitása grid_on

Acer Predator Tablet

Zárásul pedig nézzük, mire számíthatnak a játékosok a későbbiekben. Az Acer a szórakozásra vágyóknak egy olyan táblagéppel kedveskedik, amiről már az első ránézésnél kiderül, hogy nem egy hétköznapi kütyüről van szó. A Predator nevet viselő, fémes felületű eszközt fekete és piros díszítőelemekkel látták el a dizájnerek, és valóban egy nagyon szemrevaló gépezet született így. Arról egyelőre nem tudunk nyilatkozni, hogy a belső tartalom is legalább annyira impozáns lesz-e, mint amilyennek tűnik a készülék. A specifikációját illetően csak annyi bizonyos, hogy 8 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, szóval a hordozhatóságot szem előtt tartotta az Acer a gép tervezésekor, illetve az is garantált, hogy a hangzása rendben lesz, hála a sarkakba elhelyezett, előre tekintő hangszórókvartettnek. Vélhetően játékokkal kapcsolatos tartozékok is szép számmal lesznek mellé. Ez a tablet még 2015 utolsó negyedévében a boltokba fog kerülni, de ennél pontosabb információval nem rendelkezünk a megjelenésével kapcsolatosan.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward