Új táblagépek érkeznek a Lenovótól

A Lenovo beharangozta az A-széria bővülését. A készülékekről egyelőre nem sokat tudni, de az biztos, hogy rendkívül költséghatékonyak lesznek.

Új táblagépek érkeznek a Lenovótól

A Lenovo idén is tovább erősítené az Android oldalán elért piaci pozícióját a táblagépek és az okostelefonok körében. A gyártó ezúttal az előbbi termékvonalat fogja tovább gyarapítani négy új taggal. Az A-széria szerepvállalóiról egyelőre nem sok információt árult el a távol-keleti gyártó, viszont az alapján, amit már tudunk, egész jó koncepciónak ígérkeznek az újdonságok.

Lenovo A7-30

A termékcsalád friss tagjai három különböző méretben fognak felvonulni, a neveik pedig egyből utalnak a megjelenítő képátlójára. A 7 colos mezőnyt a Lenovo A7-30 és a Lenovo A7-50 erősíti majd, míg az A8-50 értelemszerűen 8 hüvelykesnek ígérkezik, az egyetlen 10 colos pedig a Lenovo A10-70 lesz. A legkisebb szerkezetek párosával azoknak szeretnének kedvezni, akik nap mint nap úton vannak, és szeretnék magukkal vinni a táblagépüket is, hogy az ingázás alatt se teljen haszontalanul az idő. Az A7-30 különlegessége az előlapra került sztereó hangszórókban áll majd, amik a mobilos Dolby technológia támogatását is élvezik. Az A7-50 inkább a kijelzőjében fog jeleskedni, hiszen már nagyfelbontású, HD panel kíséretében kerül a boltok polcaira. Az A7-50 esetében fény derült még arra is, hogy két darab 2 megapixeles kamera lesz a fedélzetén, az elkészült fotók pedig a 8 GB-osra szabott tárhelyén kerülnek mentésre. Mindketten tartalmaznak 3G HSDPA mobil kommunikációs modemet is, így nem jelenthet nekik problémát az internetelérés, ha a szükség úgy hozza.

Lenovo A8-50

A Lenovo A8-50 a fenti készülékek két kiemelt tulajdonságát fogja egyesíteni még viszonylag kompakt méretben. Tehát itt már nem kell választani a sztereó hangszórók által nyújtott jobb hangzásvilág, és a nagyobb felbontás között, mindkettőt megkapjuk. Ez a készülék a színvilág tekintetében széles választékkal fog szolgálni, így minden érdeklődő megtalálhatja a magának megfelelő kivitelt. A képi- és hangzásvilág tekintetében hasonló a helyzet a Lenovo A10-70 esetében is, ám itt már minden téren még nagyobb élményre lehet számítani. A gyártó a „Mobile Home Theater System” jelzővel jellemezte a készüléket, arra alapozva ezt, hogy ennek az előlapját már egy nagy, 10.1 hüvelykes, HD megjelenítő tölti ki, amin kellemes élmény lehet a videózás, és a hangkeltők is a korábbi gépeknél látott módon vannak elrendezve. Ráadásul az A10-70 fedélzetén már egy kellően nagy akkumulátor is helyet kaphatott, így rengeteg multimédiás tartalom elfogyasztására nyújt lehetőséget egyetlen feltöltés követően is. Az összes most szóba került szerkezetet négymagos lapka fogja hajtani, de ennél többet nem tudunk. Valószínűleg Cortex-A7 alapú megoldásokról beszélhetünk.

Lenovo A8-50 színválasztéka

„A Lenovo legújabb A-sorozatú tabletcsaládját úgy terveztük, hogy megfeleljen a mai fiatalok igényeinek, azoknak az aktív felhasználóknak, akik mindig úton vannak, és igazodjon ahhoz az életmódhoz, amely olyan változatos, mint a tulajdonosuk személyisége. Ezekkel az újdonságokkal, amik bekerültek táblagép kínálatunkba, olyan eszközöket akartunk alkotni, amik megszólítanak minden egyes felhasználót, és igazodnak a szokásaikhoz, függetlenül attól, hogy az adott személy zenét hallgatni, e-könyveket olvasni vagy videókat nézni szeret útközben.” – mondta Shao Tao, a Lenovo alelnöke, aki egyben a mobilos részleg üzleti felelőse is. „Az androidos táblagépek családja vonzó lesz minden felhasználónak a világon, mert az általunk létrehozott termékek rendkívül rugalmasak, kiszolgálnak több igényt és költségvetést is egyszerre.”

Lenovo A10-70

Furcsamód egyébként annak ellenére, hogy a specifikációkat nem igazán hozták nyilvánosságra, az ajánlott fogyasztói árakat elárulták. A Lenovo A7-50 100 fontos áron fogja kezdeni a karrierjét, míg a Lenovo A8-50 esetében már 140 fontról beszélhetünk, a legmagasabb összeget pedig a Lenovo A10-70-ért kell majd leszurkolni, ami 170 fontot fog kóstálni. A Lenovo A7-30 az egyetlen, aminek az ára egyelőre titok, de vélhetően ez lesz a legolcsóbb. Pontos megjelenési dátumot nem kötöttek egyik modellhez sem, azonban az biztosnak tűnik, hogy még ebben a negyedévben bevetésre kerülhetnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward