Új szintre emeli a számítógépházakat a Cooler Master

A MasterCase sorozat tagjai rendkívül jól bővíthetőek, külsejük pedig változtatható, hála a FreeForm koncepciónak, vagyis a cserélhető paneleknek és ajtóknak

Új szintre emeli a számítógépházakat a Cooler Master

A Cooler Master az idei Computexre egy forradalmian új számítógépház sorozat, a MasterCase előhírnökeit hozta magával. A moduláris belsővel rendelkező MasterCase számítógépházak közül első körben hárman lesznek elérhetőek, legnagyobb különlegességük pedig az, hogy a FreeForm dizájn jóvoltából külsejük és belsejük is hatékonyan a felhasználó igényeire szabható. A Cooler Master célja az, hogy a felhasználók úgy bővíthessék meglévő számítógépházukat, hogy azt ne legyen muszáj lecserélni, ha éppen konfiguráció-frissítésre kerül sor.

A MasterCase sorozat előhírnökeinek kikiáltott MasterCase 5-ös számítógépházak ugyanarra a 460 milliméter magas vázra épülnek, de a FreeForm jóvoltából merőben eltérő funkcionalitást kínálnak. A ház belseje minden esetben rugalmasan variálható, hála a moduláris felépítésnek, illetve a Clip and Click rendszerű bővítési lehetőségnek, de hely tekintetében sincs ok panaszra, hiszen a hosszú kétslotos videokártyák mellett több adattároló is elszállásolható odabent.

MasterCase 5

Az alapmodell, azaz a MasterCase 5 belsejében maximum 6 darab 140 milliméteres átmérőjű ventilátor fér el – három a ház elején, egy a hátulján, kettő pedig a tetőlap alatt. Kétslotos videokártyákból egyszerre három is beszerelhető, az viszont nem derült ki, ezek pontosan milyen hosszúak lehetnek. A ház tetején perforált szellőzőfelületet alakítottak ki, valamint két fogantyút is elhelyeztek itt, hogy könnyebb legyen a PC ház mozgatása.

MasterCase 5 Pro

A beltér okosan fel lett osztva: a ház alján külön kamra fogadja a tápegységet és a kábeleket, így esztétikus elrendezés valósítható meg. A tápegység feletti részen két darab 2,5 hüvelykes bővítőhelyet alakítottak ki, az alaplaptálca mögött pedig további két darab 2,5 hüvelykes bővítőhely található. A ház elején két darab 5,25 hüvelykes öböl fogadja az optikai meghajtókat, ezek alatt pedig a 3,5 hüvelykes fiókok sorakoznak, szám szerint kettő. Utóbbiak hosszabb videokártya alkalmazása esetén gond nélkül eltávolíthatóak. Ez a lehetőség akkor is jól jöhet, ha éppen egy nagyobb folyadékhűtő rendszert kell elhelyezni.

A MasterCase 5 Pro már kínál néhány extrát fentebb bemutatott társához képest. Az 5,25 hüvelykes meghajtók alá kettő helyett már három darab 3,5 hüvelykes meghajtó fér. Ezen felül a ház alján is kialakítottak két darab fiókos bővítőhelyet a 3,5 hüvelykes adattárolók számára. A ház tetején található szellőzőt ennél a modellnél egy nagyméretű megemelt fedlappal helyettesítették, plusz folyadékhűtő rendszer radiátorát fogadó kerettel is ellátták.

A harmadik változat a MasterCase Maker 5 lesz, amiről a sajtóközlemény csak annyit ír, hogy ez a modell karcsú vonalakkal rendelkezik, tömör tetővel és alsórésszel érkezik, elején pedig nyitott ventilátoros elülső ajtó kap helyet.

Az újdonságok várhatóan augusztusban jelennek meg az európai üzletek polcain, így akkor további részéletek is kiderülnek majd velük kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward