Új szintre emelheti az okos otthonokat az LG újdonsága

A SmarThinQ Hub első ránézésre egy egyszerű külső hangfalnak tűnik, ám a látszat csal.

Új szintre emelheti az okos otthonokat az LG újdonsága

Az LG sok érdekes termékkel készül a hamarosan induló CES 2016-ra, amelyek között egy rendhagyó eszköz, egy külső hangfalra emlékeztető okosotthon-központ is jelen lesz, ami felépítését és funkcionalitását tekintve nagyon hasonlít az Amazon Echóra.

Az újdonság a SmarThinQ Hub nevet viseli, fedélzetén pedig egyebek mellett egy „nagyméretű” hangszóró is helyet kap, így különböző eszközeinkről könnyedén tudunk rá zenét továbbítani. Ennél persze sokkal többet is tud az újdonság: képes az okosotthon különböző eszközeihez kapcsolódni, így okos hűtőszekrények, okos mosógépek, valamint okos klímák mellé egyaránt ideális kiegészítő lehet. Az apróság képes fogadni a különböző okoseszközöktől érkező értesítéseket, majd ezeket meg is jeleníti 3,5 hüvelykes színes kijelzőjén, sőt, beállítástól függően akár hang alapú jelzéseket is adhat.

A SmarThinQ Hub a nyílt AllJoyn IoT platformot használja, a különböző eszközökkel pedig WiFi, Bluetooth vagy ZigBee kapcsolaton keresztül tud kommunikálni. Az újdonság várhatóan a webOS 3.0-s operációs rendszert futtató okostelevíziókkal is kompatibilis lesz. A rendszert a SmarThinQ appon keresztül lehet vezérelni okostelefonról vagy táblagépről, így a hubhoz kapcsolódó okoseszközök irányítása is ezen keresztül történhet. Fontos különbség, hogy az Amazon Echóval ellentétben az LG megoldása csak és kizárólag mobileszközös alkalmazáson keresztül irányítható, hangalapú parancsok segítségével nem.

Az újdonsággal kapcsolatos további részletekről alighanem a CES 2016 alkalmával rántják le a leplet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward