Új színek a mobilpiacon

Amikor egy készüléket új színben készít el egy gyártó, akkor ezzel kiterjeszti a vásárlók körét, akik magukévá tehetik azt. Főleg igaz ez olyan színre, mint a pink. A Samsung arra a megállapításra jutott, hogy bizony a Galaxy S II akár a nők körében is kapóssá tehető lenne. Fogta tehát az unalmas fekete zászlóshajóját, és pink ruhába húzta a közelgő ünnepek előtt.

Új színek a mobilpiacon

Amikor egy készüléket új színben készít el egy gyártó, akkor ezzel kiterjeszti a vásárlók körét, akik magukévá tehetik azt. Főleg igaz ez olyan színre, mint a pink. A Samsung arra a megállapításra jutott, hogy bizony a Galaxy S II akár a nők körében is kapóssá tehető lenne, fogta tehát az unalmas fekete zászlóshajóját, és pink ruhába húzta a közelgő ünnepek előtt. Hogy mennyire lehet kapós egy szín, azt talán a fehér színű készülékek eladási statisztikái mutatják jól. De kicsit elvonatkoztatva az újdonságoktól, gondoljunk csak az iPhone 4-re ahol az Apple nem vetette be a fehér készüléket, és ezzel milyen visszhangot váltott ki egy éve. Az SGS II esetében a koreai gyártó elárulta, hogy 4 millió eladott készülékből nem kevesebb, mint 850 ezer vásárló döntött a világosabb szín mellett. Mindezt úgy, hogy alig fele annyi ideje van piacon, mint a hagyományos fekete kiadás.

 A másik készülék, aki új ruhát kapott, az a Nokia N9, aminél érdekes, hogy sokkal extrémebb színekben már a rajt pillanatában bemutatkozott a kisokos. A gyártó által most bemutatott fehér színnel már összesen négy árnyalatban érhető el a telefon. Fekete, magenta, ciánkék és fehér színben vásárolhatjuk meg a kiszemelt meegos fenegyereket.

A magyar piacon egyelőre egyik sem érhető még el, de a fehér N9-re már talán nem kell sokat várni. A Samsung lányokra szabott csúcskészülékének esetében pedig Koreáig kell utaznunk az új árnyalatért, de talán a világ más tájaira is eljut a későbbiekben, vagy akár egy esetleges sikert követően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward