Új SSD meghajtókkal rukkolt elő a Samsung

Az SSD piac kínálata a Samsung jóvoltából hamarosan új meghajtókkal bővül, ugyanis rövidesen forgalomba kerülnek  a gyártó 470-es sorozatú SSD újdonságai. A termékek egyes európai és japán webáruházak termékpalettáján már megjelentek, így már nem kell rá sokat várni, hogy idehaza is beszerezhessünk egyet, vagy akár többet is a friss meghajtókból.

Új SSD meghajtókkal rukkolt elő a Samsung

Az SSD piac kínálata a Samsung jóvoltából hamarosan új meghajtókkal bővül, ugyanis rövidesen forgalomba kerülnek  a gyártó 470-es sorozatú SSD újdonságai. A termékek egyes európai és japán webáruházak termékpalettáján már megjelentek, így már nem kell rá sokat várni, hogy idehaza is beszerezhessünk egyet a friss meghajtókból.

Az újdonságok 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban állnak majd rendelkezésre. Közös tulajdonságuk, hogy minden 470-es sorozatú SSD 30 nm-es csíkszélességgel készülő, MLC (Multi-level cell, azaz többszintű cella) típusú NAND Flash chipekre épül. A termékek szálcsiszolt alumínium házban kapnak helyet , rendelkeznek TRIM támogatással és gyártójuk szerint nem kevesebb, mint másfél millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. A 2,5 hüvelykes formátumú adattárolók SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak az adott asztali- vagy mobil konfigurációhoz.

A 128 GB-os és 256 GB-os modellek 250 MB/s-os maximális olvasási- és 220 MB-os maximális írási sebességet kínálnak, míg a 64 GB-os egység a 250 MB/s-os maximális írási sebesség mellé "csak" 170 MB/s-os maximális írási tempót tud biztosítani. Mindhárom meghajtó 9,5 x 69,85 x 100 mm-es mérettel rendelkezik, súlyuk pedig 68 gramm, kivéve a 64 GB-os modellt, amely pontosan 64 grammot nyom a mérlegen. A meghajtók terhelve 0,24W-ot, míg üresjáratban mindössze 0,14W-ot fogyasztanak.

A véletlenszerű olvasási sebesség mindhárom SSD esetében 310000 IOPS értéket képvisel, de véletlenszerű írási képességek tekintetében már vannak eltérések a versenyzők között. A 64 GB-os változat 11000 IOPS, a 128 GB-os 20000 IOPS, míg a 256 GB-os egység 21000 IOPS teljesítmény elérésére képes (IOPS: I/O műveletek száma másodpercenként).

A Samsung 3 év garanciát vállal az újdonságokra, amelyek közül a 64 GB-os 199 dollárba, a 128 GB-os 399 dollárba, míg a 256 GB-os "csúcsváltozat" 699 dollárba fog kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward