Új SSD meghajtókkal jelentkezett az ADATA

Az SR1010SS sorozat tagjai nagy kapacitású kondenzátorokkal küzdenek az áramszünet jelentette veszélyek ellen.

Új SSD meghajtókkal jelentkezett az ADATA

Az ADATA új termékekkel vette célba az SSD piacot, annak is egy speciális részét, az üzleti szegmenst, ahol kiemelten fontos, hogy az adott SSD strapabíróan, megbízhatóan üzemeljen. Az SSD SR1010SS sorozat tagjai a jelek szerint eleget tesznek a kívánalmaknak – az alábbiakban le is rántjuk a leplet arról, pontosan mit kínálnak.

A 2,5 hüvelykes formátumú, mindössze 7 milliméter magas meghajtó formájában érkező adattárolók a SandForce SF-2581-es SSD vezérlőjére támaszkodnak, az adott rendszerhez pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak. Az SSD vezérlő szinkron MLC NAND Flash típusú memóriachipekhez kapcsolódik, amelyek előzőleg alapos válogatáson estek át. Az új SSD meghajtók között 100 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os modelleket találunk, amelyek 550 MB/s-os maximális folyamatos olvasási- és 550 MB/s-os maximális folyamatos írási tempót kínálnak. Véletlenszerű olvasási feladatok alkalmával maximum 73 000, véletlenszerű írási feladatok alkalmával pedig maximum 45 000 I/O művelet végrehajtására képesek az egyes modellek. A gyártó azt sajnos nem árulta el, hogy a sebességek az adattároló kapacitástól függően változnak-e – csak általános adatok állnak rendelkezésre még a specifikációkat részletező PDF dokumentumban is.

Az SR1010SS sorozat tagjai ECC Recovery funkcióval érkeznek, amelynek köszönhetően 512 bájtos szektoronként 55 bitnyi adatkorrekcióra képesek. Az öt év garanciával rendelkező termékek üresjáratban 2,25 wattot, aktív üzemmódban pedig 4,1 wattot fogyasztanak.

Említésre méltó dolog, hogy az SR1010SS sorozat tagjai PLP (Power-loss Protection) funkcióval érkeznek, vagyis rendelkeznek nagykapacitású beépített kondenzátorokkal, amelyek áramszünet alkalmával lehetőséget biztosítanak rá, hogy az SSD vezérlő az adott írási/olvasási feladatokat még befejezze, így az adatvesztés elkerülhetővé válik. Az új SSD-k VMWare vagy Citrix VM környezetben egyaránt helytállnak, de emellett Microsoft WHQL jóváhagyással is rendelkeznek, sőt, a SUSE és a Red Hat Enterprise Linux disztribúciókkal is tökéletesen együtt tudnak működni. A 63 grammos SSD-k várható élettartama akár a kétmillió üzemórát is elérheti.

Az SR1010SS sorozatban található 100 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os SSD meghajtókra 5 év garancia vonatkozik, az azonban nem derült ki, hogy az egyes termékek pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward