Új SSD meghajtók Toshiba és Intel módra

A Toshiba újdonságai a elsősorban legújabb Apple MacBook AIR konfigurációkat veszik célba, de nettopokban, netbookokban, tábla számítógépekben és egyéb konfirugációkban is helyet kaphatnak majd. Ezzel egy időben az Intel minden különösebb hírverés nélkül piacra dobta legfrissebb második generációs SSD meghajtóját, amely az X25-M családot erősíti.

Új SSD meghajtók Toshiba és Intel módra

A Toshiba újdonságai a elsősorban legújabb Apple MacBook AIR konfigurációkat veszik célba, de nettopokban, netbookokban, tábla számítógépekben és egyéb konfirugációkban is helyet kaphatnak majd. Ezzel egy időben az Intel minden különösebb hírverés nélkül piacra dobta legfrissebb SSD meghajtóját, amely az X25-M családot erősíti.

[bold]Toshiba Blade X-gale SSD meghajtók

[/bold]

A gyártó új SSD-i 42%-kal vékonyabbak, mint a hagyományos, mSATA formátum köré épülő megoldások, így ideálisak a különböző mobil konfigurációkban történő felhasználásra. A termékek az új MacBook Air noteszgépek tulajdonosainak is vonzóak lehetnek majd, mert azon kevés SSD-k közé tartoznak, amik kompatibilisek a vékony notival.

A Blade X-gale SSD modulok SATA 3 Gbps-os csatolófelület segítségével kapcsolódnak az adott rendszerhez és a gyártó állítása szerint nem kevesebb, mint egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. Az MLC típusú NAND Flash chipeket tartalmazó modulok 64 GB-os, 128 GB-os és 256 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek forgalomba. A 64 GB-os és 128 GB-os egységek 24 x 2,2 x 108,9 mm-es méretűek és 9,8 grammot nyomnak a mérlegen, míg a 256 GB-os modell mérete 24 x 3,7 x 108,9 mm, súlya pedig 13,2 gramm.

A folyamatos olvasási sebesség mindhárom modell esetében 220 MB/s-os, míg a folyamatos írási sebesség 180 MB/s-os értéket képvisel. Az új adattárolók hamarosan megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban is, ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban azonban nem állnak rendelkezésre információk.

[bold]Elkészült az Intel 120 GB-os X25-M SSD meghajtója

[/bold]

A második generációs X25-M család eddig csak egy 80 GB-os és egy 160 GB-os modellt tartalmazott, ám most végre megérkezett a 120 GB-os változat is, amely a két említett meghajtó közötti piaci rést próbálja betölteni.

Az újdonság az SSDSA2MH120G2K5 termékkódot kapta és két fent említett társához hasonlóan ez is 2,5 hüvelykes formátummal büszkélkedik. A termék 34 nm-es csíkszélességgel készülő, MLC típusú NAND Flash chipek köré épül és SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott alaplaphoz. A 120 GB-os X25-M modell 70 MB/s-os írási- és 250 MB/s-os olvasási sebességet kínál.

Az Intel Postville SSD családjának legfrissebb tagja néhány külföldi webáruház kínálatában már feltűnt: ára átlagosan 210 euró körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward