Új SSD-k PC-hez és Macbook Air-hez

Az SSD szegmensben két újabb termék jelent meg, amelyek közül az egyiket a Buffalo, míg a másikat a Mach Xtreme mérnökei készítették. Előbbi termék asztali gépekbe és noteszgépekbe egyaránt passzol, míg utóbbit alacsony profilú felépítése miatt kifejezetten az Apple 2010-es MacBook Air konfigurációihoz szánja a gyártó, de az említett konfigurációkon kívül egyéb olyan noteszgépekben is használhatóak az újdonságok, amelyben alacsony profilú SSD kártya teljesít szolgálatot.

Új SSD-k PC-hez és Macbook Air-hez

Az SSD szegmensben két újabb termék jelent meg, amelyek közül az egyiket a Buffalo, míg a másikat a Mach Xtreme mérnökei készítették. Előbbi termék asztali gépekbe és noteszgépekbe egyaránt passzol, míg utóbbit alacsony profilú felépítése miatt kifejezetten az Apple 2010-es MacBook Air konfigurációihoz szánja a gyártó.

[bold]256 GB-os SSD meghajtót mutatott be a Buffalo

[/bold]

A Buffalo SSD-N256S/MC400-as típusjelzéssel ellátott SSD-je 256 GB-os adattároló kapacitást kínál és SATA 6 Gbps-os csatolófelületet alkalmaz. Az MLC (Multi-Level Cell - Többszintű Cella) típusú NAND Flash chipek köré épülő újdonság természetesen a SATA 3 Gbps-os portokkal is használható, ám ekkor az általa kínált sebességek szerényebben alakulnak, mint ha SATA 6 Gbps-os portra aggattuk volna a terméket.

A gyártó 256 GB-os, 2,5 hüvelykes formátumú SSD meghajtójához jár egy 3,5"->2,5" beszerelő keret is, amivel az újdonság asztali számítógépekben történő felhasználása is zökkenőmentes lehet. A TRIM támogatással is ellátott termék 256 MB-os DRAM gyorsítótárat is kapott. A maximális olvasási sebesség SATA 6 Gbps-os port alkalmazása esetén 405 MB/s-os, míg a maximális írási tempó 223 MB/s-os értéket képvisel.

Az SSD-N256S/MC400-as modell napokon belül elérhetővé válik, igaz, egyelőre csak Japánban lehet majd hozzájutni, ahol 882 dollárnak megfelelő japán jent fognak elkérni érte.

MX-Katana sorozatú SSD meghajtók a Mach Xtreme műhelyéből

A Mach Xtreme mérnökei nem 2,5 hüvelykes formátumú, hanem vékony, kártya alakú SSD meghajtóval készülnek, amely mSATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához.

A főként a MacBook Air család 2010-es tagjaihoz - illetve minden egyéb, alacsony profilú SSD kártyát használó notebookhoz - passzoló újdonságok MLC típusú NAND Flash chipeket alkalmaznak és a gyártó állítása szerint egymillió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül működni. A 60 GB-os, 120 GB-os, 240 GB-os és 480 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban forgalomba kerülő SSD-k 275 MB/s-os maximális olvasási-, és 225 MB/s-os maximális írási sebességet kínálnak. A termékek 4K véletlenszerű olvasás, illetve írás alkalmával akár 20000 I/O művelet elvégzésére is képesek, természetesen egyetlen másodperc leforgása alatt.

A Mach Xtreme újdonságai a jövő héten kezdődő Computex alkalmával mutatkoznak majd be a nagyközönség előtt. A termékek várható ajánlott végfelhasználói áraival kapcsolatban még nem érkeztek hírek, de az már tudható, hogy két év garanciát vállal rájuk a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward