Új sportkamerával rukkolt elő a WayteQ

A rengeteg tartozékkal érkező újdonság árához mérten remek tulajdonságokkal rendelkezik.

Új sportkamerával rukkolt elő a WayteQ

A WayteQ egy rendkívül sokoldalú akciókamerával jelentkezett, ami első ránézésre nagyon-nagyon hasonlít az ikonikus GoPro modellekre. Az új akciókamera a HD1000W típusjelzést viseli, remek felszereltséggel érkezik, ára viszont nem lesz túl borsos – sőt, kedvező árcédulája miatt az újdonságot akár költséghatékony akciókameraként is jellemezhetjük.

A rengeteg tartozékkal érkező WayteQ HD1000W a SunPlus SPCA6330-as lapkakészlete köré épül, képérzékelő lapkaként pedig egy 12 megapixeles felbontású, OmniVision OV2710-es típusú megoldást használ. A nagy látószögű optikának köszönhetően az újdonság 170 fokban érzékeli az előtte zajló eseményeket, így pörgősebb akció alkalmával sem maradunk le semmiről. A felvételeket 1920 x 1080 pixeles felbontás mellett maximum 30 FPS, 1280 x 720 pixeles felbontás esetén pedig maximum 60 FPS sebességgel rögzíti a kamera, méghozzá H.264 MOV formátumban. Aki állókép-rögzítést is igényel, 12-, 8-, 5- vagy 2 megapixeles fotót készíthet a HD1000W-vel. Természetesen akár sorozatfelvételt is lőhetünk – itt másodpercenként maximum 3 kép rögzítésére van mód.

A különböző tartalmakat MicroSD memóriakártyára menthetjük, amelynek maximális adattároló kapacitása 32 GB lehet. Egy 32 GB-os memóriakártyára kb. 240 percnyi Full HD vagy kb. 320 percnyi 720p anyag rögzíthető, ami nem kevés – előbb merül le az akkumulátor.

Kapunk hozzá mindent, ami csak kellhet.

Az energiaellátásról cserélhető, 900 mAh-ás kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik, amely egyetlen teljes töltéssel nagyjából másfél órányi üzemidőt kínál. Az akkumulátor micro USB 2.0-s kapcsolaton keresztül tölthető USB portról vagy a mellékelt tápadapterről.

Az akciókamerával akár akkumulátortöltés közben is készíthetőek felvételek – ez 180fokkal elforgatott autós módban különösen jól jöhet, de a PowerBank-kal történő használatot is segíti. A felvételt a beépített, 1,5 hüvelykes képátlójú LTPS LCD kijelzőn keresztül bármikor visszanézhetjük. A rendszer természetesen 176 Kbps-os Wav hang rögzítésére és hang lejátszására is képes, hála a beépített mikrofonnak és a hangszórónak. A felvételeket ezen felül a micro-HDMI videó kimeneten keresztül akár monitoron vagy televízión is megtekinthetjük.

A webkameraként és autós kameraként egyaránt használható HD1000W kapott WiFi vezérlőt is, így a kamera képét iOS vagy Android alapú eszközön keresztül távolról is megtekinthetjük – ehhez legalább 1 GB-nyi rendszermemóriával és négymagos SoC egységgel ellátott mobileszközre van szükség.

Az új akciókamera a mellékelt tartozékoknak köszönhetően többféle sporthoz is hatékonyan használható – a tartozékként érkező vízálló házba szerelve akár víz alatti felvételeket is készíthetünk a szerkezettel, de csak maximum 30 méteres mélységig merészkedhetünk.

A WayteQ HD1000W már kapható kereskedelmi forgalomban, ajánlott bruttó végfelhasználói ára pedig 29 900 forint.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward