Új Snapdragon a Qualcomm-tól

Új taggal gyarapította a mobilprocesszor-vonulatát a Qualcomm, nevezetesen az 1,3GHz-es QSD8650A-val. Ez egyben az első 45 nanométeres processzoruk is, amely annak ellenére, hogy mintegy 30%-al gyorsabb az elődjénél, annál 30%-al kevesebbet is fogyaszt.

Új Snapdragon a Qualcomm-tól

Új taggal gyarapította a Snapdragon kínálatát a Qualcomm, nevezetesen az 1,3GHz-es QSD8650A-val. Ez egyben az első 45 nanométeres processzoruk is, amely annak ellenére, hogy mintegy 30%-al gyorsabb az elődjénél, annál 30%-al kevesebbet is fogyaszt.

Az ARM-alapú lapkakészletet természetesen továbbra is okostelefonok és netbookok, valamint a kettő lehetséges eljövendő hibridjei, az általuk csak smartbookokként emlegetett készülékek körében propagálják, amelyek kiemelten profitálhatnak az új egységek alacsony fogyasztásából (üresjáratban pl. 10mW-nál is kevesebbet használnak).

Fejlesztették a grafikát és a 3D megjelenítést, felbontásból WXGA (1366x768) is kivitelezhető, valamint nem hiányozhat a TV tuner lehetősége sem (európaiaknak DVB-H, amerikaiaknak FLO-TV). 3G (CDMA és UMTS útján egyaránt), WiFi, GPS és Bluetooth szintúgy rendelkezésre áll - elvégre ma ez már gyakorlatilag természetes alapelvárásnak számít.

Egyelőre azt még nem tippelték meg, hogy vajon mikor bukkanhat fel az új egység ténylegesen piacra kerülő termékekben, sem azt, hogy várhatóan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward