Új Samsung monitorok talpba épített vezeték nélküli töltővel

Az integrált Qi kompatibilis vezeték nélküli akkumulátortöltővel ellátott monitorok az SE370-es sorozatot erősítik.

Új Samsung monitorok talpba épített vezeték nélküli töltővel

A monitorok piacán egy ideje nagyon felpörgött a fejlesztés: gondoljunk csak a dinamikus képfrissítési rátára, az óriási felbontásokra, valamint a hajlított kijelzőkre. A technológia fejlődésének kétségtelenül örülhetünk, hisz általában új, hasznos lehetőségek előtt nyitja meg a kapukat. Ugyanez a Samsung legújabb fejlesztéséről is elmondható, amelynek lényege, hogy hatékonyan kihasználja a monitor talpát.

A vállalat SE370-es monitorcsaládjának tagjai elegáns kivitelben kerülnek majd az üzletek polcaira, állványuk talpa azonban nem csak dizájnja miatt lesz érdekes. A vállalat szakemberei a talpazatba integráltak egy Qi kompatibilis vezeték nélküli akkumulátortöltőt, amellyel hatékonyan tölthető a különböző mobileszközök energiaforrása. A funkció használatához vagy olyan mobilra van szükség, ami már gyárilag is Qi kompatibilis, vagy pedig a meglévő készülékhez kell beszerezni indukciós hátlapot.

Az SE370-es monitorcsalád egyéb különlegességeket is tartogat. A Qi kompatibilis vezeték nélküli akkumulátortöltő mellett minőségi panel is a kínálat részét képezi: a sorozatban található 23,6 hüvelykes és 27 hüvelykes modellek egyaránt a gyártó PLS paneljére támaszkodnak. Emiatt a betekintési szögek 178 fokosak, a színek lebilincselően szépek, a képminőségre pedig úgy általában véve aligha lehet panasz. A felbontás mai szemmel nézve talán már túlságosan átlagosnak, spártainak tűnik, hisz csak 1920 x 1080 pixeles értéket képvisel, de tekintve a magas DPI támogatás szoftveres oldalát, a legtöbb felhasználónak ez valószínűleg inkább előny, mint hátrány, legalábbis a kisebbik monitornál biztosan.

Hab a tortán, hogy a 4 ms-os válaszidő mellett dolgozó panel az AMD FreeSync technológiáját is támogatja, azaz váltakozó képfrissítési ráta mellett üzemel. Ennek üzemi frekvencia-tartományát sajnos nem közölte a gyártó. Az viszont kiderült, hogy mindkét monitor 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett dolgozik, de fényerősség tekintetében már lesz köztük különbség: a 23,6 hüvelykes modell 250 cd/2-es, a 27 hüvelykes pedig 300 cd/m2-es maximális fényerősséget kínál. Videó bemeneteik között egy HDMI 1.4-es, egy DisplayPort 1.2-es és egy D-Sub csatlakozó sorakozik.

Az egyelőre nem derült ki, hogy az új monitorcsalád tagjai pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, így egyelőre az sem tudható, pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward