Új Samsung monitorok FreeSync-kel és óriási felbontással

A FreeSync támogatással is felvértezett újdonságok remek felszereltségükkel, elegáns dizájnjukkal és lenyűgöző vizuális élményükkel próbálnak hódítani a piacon.

Új Samsung monitorok FreeSync-kel és óriási felbontással

A Samsung hamarosan megkezdi két új monitorcsaládjának hazai forgalmazását, amelyek tagjai UHD felbontást és FreeSync támogatást kínálnak.

UE850

Az UE590-es sorozatba összesen két modell érkezik, amelyek 23,6 hüvelykes és 28 hüvelykes képátlóval bírnak, míg az UE850-es sorozat három tagot rejt, ezek sorrendben 23,6", 28" és 31,5"-es képátlót kínálnak. Közös tulajdonság, hogy mindegyik monitor igényes kivitelben kerül az üzletek polcaira, és mindannyian támogatják az AMD FreeSync technológiáját, ami egy ideje már a VESA DisplayPort szabványának is részét képezi, méghozzá Adaptive Sync néven. Ez a technológia gyakorlatilag változó képfrissítési rátát engedélyez, ami igazodik a GPU aktuális képkocka-renderelési sebességéhez, így a megjelenő animációk zökkenőmentesek, folyékonyak – teljesen újszerű vizuális élményben lehet részünk.

UE590

Mindegyik új monitor UHD felbontással érkezik, ami 3840 x 2160 pixeles natív értéket takar. Paneltechnológia tekintetében modelltől függően TN+Film vagy PLS áll rendelkezésre: a 28 hüvelykes modellek 1 ms-os GTG válaszidővel működő TN+Film panelt kaptak, amely a szokásos betekintési szögeket kínálja, a többi monitor azonban 4 ms-os GTG válaszidővel és széles betekintési szögekkel gazdálkodó PLS alapokra épül.

Az UE590-es sorozat tagjai háromféle videó bemenetet kínálnak, állványuk pedig csak a kijelző döntésére ad módot, de a 75 x 75 milliméteres VESA támogatás jóvoltából akár rugalmasabb állvány alkalmazására is mód nyílik – ugyanakkor falra is szerelhetjük a kijelzőt.

A táblázat nagyítható!

Az UE850-esek ezzel szemben már flexibilis állványt kaptak, videó bemeneteik között pedig 3 vagy 4 port sorakozik. Extra tulajdonság a négyportos USB 3.0-s HUB, ami két normál, illetve két Super-Charger támogatással ellátott porttal büszkélkedik. A VESA támogatás itt sem hiánycikk, igaz, itt már 100 x 100 milliméteres furattávolság áll rendelkezésre.

Mindkét sorozat tagjai rendelkeznek a PiP (kép a képben) és a PbP (kép a kép mellett) funkció támogatásával. Utóbbival két műsorforrás képét lehet egy időben egymás mellett megtekinteni, természetesen minőségromlás nélkül, míg előbbinél a második műsorforrás képe a kijelzőnek maximum 25%-át foglalhatja el – a képterület igényeinknek megfelelően átméretezhető és természetesen tetszőlegesen át is helyezhető.

UE850

A friss monitorok szemeink kímélése érdekében több trükköt is bevetnek. Egyrészt villódzás-mentes háttérvilágítással dolgoznak, másrészt csökkentett kékfény-kibocsátást alkalmaznak, így hosszabb ideig nézhetőek szemeink elfáradása nélkül. A hatékony energiafelhasználásról az UE850 esetében Off Timer Plus funkció, illetve Smart Eco-Saving szolgáltatás gondoskodik, az UE590 pedig Eco-Saving Plus megoldással kíméli pénztárcánkat.

Az újdonságok várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert, ám a külföldi árak alapján azért kaphatunk némi támpontot, már ami az árszintet illeti.

Az alábbi felsorolás az Overclockers UK listája alapján készült.

• Samsung U24E590D: 359,99 angol font

• Samsung U28E590D: 419,99 angol font

• Samsung U24E850R: 419,99 angol font

• Samsung U28E850R: 499,99 angol font

• Samsung U32E850R: 829,99 angol font

Frissítés:

Időközben az ötből négy modell hazai listaárára is szert tettünk, hála a hazai Samsung képviselet segítőkészségének. A szóban forgó modellek árai az alábbi felsorolásban olvashatóak.

Samsung LU24E590 BR: 151 000 forint

Samsung LU28E590 BR: 165 900 forint

Samsung LU24E850 BR. 181 000 forint

Samsung LU28E850 BR. 195 900 Forint

Az új monitorok Magyarországon várhatóan július végétől kerülnek az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward