Új revízió érkezik a Radeon R9 280X-ből?

Az új videokártyák Tahiti XTL GPU-t kapnak, ami alacsonyabb fogyasztást, alacsonyabb hőtermelést és így alacsonyabb zajszintet biztosít.

Új revízió érkezik a Radeon R9 280X-ből?

Az AMD a legfrissebb hírek szerint kisebb, de fontos változtatásra készül a Radeon R9 280X esetében, ami még csak nemrégiben került az üzletek polcaira. A jelenlegi modellek még 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Tahiti XT2-es kódnévre keresztelt GPU-t alkalmaznak, ami egy az egyben ugyanaz, mint ami a Radeon HD 7970 GHz Edition modelleken is jelen van.

A gyártó korábban azt tervezte, hogy a Radeon R9 280X modelleket már Tahiti XTL kódnévre hallgató grafikus processzorokkal szereli fel, ám időközben homokszem került a gépezetbe, ugyanis az október elején esedékes rajtra nem készült el az új GPU, vagy legalábbis nem állt belőle rendelkezésre akkora mennyiség amekkorára a zökkenőmentes rajthoz szükség lett volna. Ennek eredményeként az első hullámban érkező Radeon R9 280X modellek Tahiti XT2-es GPU-t kaptak, ami a tervezettnél többet fogyaszt.

Szerencsére a "problémára" hamar lesz megoldás, ugyanis november végétől kezdve fokozatosan beszivárognak a piacra az új, Tahiti XTL GPU-val ellátott modellek, amelyek elődeiktől csak annyiban különböznek, hogy alacsonyabb fogyasztás és alacsonyabb hőtermelés mellett működnek.

Az AMD a tervek szerint nem fogja külön bejelenteni az új GPU-t alkalmazó videokártyákat, sőt, valószínűleg külön jelölni sem fogja őket, azaz a dobozban lapuló videokártyáról vásárlás előtt elvileg nem lehet majd megállapítani, milyen GPU-ra épül.

Az új revíziójú videokártyákra való átállás fokozatos lesz, így egy ideig a Tahiti XT2 és a Tahiti XTL alapú modellek egyaránt kaphatóak lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward