Új rendszerhűtő ventilátorok a Noctua műhelyéből

A neves osztrák vállalat redux sorozatú ventilátorai a költséghatékony ventilátort kereső vásárlókat veszik célba, az industrialPPC sorozat tagjai pedig a mostoha körülmények között is megbízható működésükkel emelkednek ki a tömegből.

Új rendszerhűtő ventilátorok a Noctua műhelyéből

Az osztrák Noctua termékei ismertek és elismertek a processzorhűtők, illetve a rendszerhűtő ventilátorok piacán, de ez nem is csoda, hisz a gyártó rendkívül jó minőségű, halkan üzemelő termékekkel ostromolja a különböző szegmenseket. A cég illetékesei úgy gondolták, ideje a költséghatékonyabb ventilátorokat kereső vásárlóréteget is célba venni, akiknek az eredeti Noctua ventilátorok alapvetően túl drágák.

Az ötletet tett követte, így megszületett a redux sorozat, ami dizájn és funkcionalitás tekintetében is alaposan elkülönül a barna színárnyalatokkal operáló Noctua ventilátoroktól. A redux család tagjai szürke színárnyalatokat alkalmaznak és kedvező árcédulát kapnak – de így sem olcsóak. Ezek a modellek az eredeti Noctua ventilátorok alapjaira támaszkodnak, azaz a minőségi felépítés és a halk, strapabíró működés garantált.

Persze azért, hogy a redux sorozat tagjai az eredeti Noctua ventilátorok árának csak háromnegyedébe kerüljenek, szükség van egy kis trükkre is. A Noctua újdonságai egyszerű csomagban érkeznek, amelyben a ventilátoron kívül nincs semmi extra.

Ha a szokásos rezgéselnyelő felfüggesztésre, a tápcsatlakozó átalakítóra, a fordulatszám csökkentő LNA adapterre vagy toldó, esetleg 3 vagy 4 tűs ipszilon kábelre lenne szüksége, azok külön is megvásárolhatóak.

A redux sorozat tagjai modelltől függően az NF-P14, NF-S12B, NF-B9 és NF-R8 alapjaira támaszkodnak, és nem kevesebb, mint 13-an vannak. A friss légkeverők fordulatszáma 700 RPM-től egészen 1700 RPM-ig terjed. A termékek tulajdonságait a fenti táblázatok összegzik. Az adatok a Noctua hivatalos weboldaláról származnak.

A redux mellett az industrialPPC sorozat is bemutatkozott, amelynek tagjai a díjnyertes NF-F12-es és NF-A14-es ventilátorok alapjaira támaszkodnak. Az újdonságok strapabíróak, plusz IP52-es vagy IP67-es minősítéssel rendelkező változatban is elérhetőek, azaz találunk közöttük porral, illetve vízzel szemben ellenálló modelleket is. A 2000 RPM-es, illetve 3000 RPM-es maximális fordulatszámmal rendelkező ventilátorok kiváló aerodinamikai hatásfokkal rendelkeznek, a ventilátorlapátokat pedig háromfázisú motor pörgeti.

Az új ventilátorok kiváló légáramot és légnyomást biztosítanak, üzemi zajszintjük, illetve fogyasztásuk pedig a hasonló teljesítményű megoldásokkal összehasonlítva abszolút versenyképes. A légkeverők üvegszál erősítésű poliamid szerkezetet alkalmaznak, és kiválóan helytállnak mostoha körülmények között is. A fekete ventilátorok keretének sarkain barna gumilapokat láthatunk, amelyek rezgéscsillapító szerepet töltenek be. A termékekhez extra kiegészítők ebben az esetben sem járnak.

Már az összes redux és industrialPPC ventilátor szállítása megkezdődött, így a termékekkel rövidesen a boltok polcain is találkozhatunk. Az árak az alábbiak szerint alakulnak:

redux

•80 mm: 10,9 euró

•90 mm: 11,9 euró

•120 mm: 13,9 euró

•140 mm: 15,9 euró

industrial PPC

•120 mm IP52: 24,9 euró

•120 mm IP67: 29,9 euró

•140 mm IP52: 26,9 euró

•140 mm IP67: 29,9 euró

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward