Új Razer billentyűzetek opto-mechanikus kapcsolókkal

A Huntsman sorozatban egy teljesítményre hangolt, sallangoktól mentes, illetve egy csúcskategóriás, kiváló felszereltséggel rendelkező modell jelent meg.

Új Razer billentyűzetek opto-mechanikus kapcsolókkal

A Razer két új billentyűzetet mutatott be, amelyek mindketten a vállalat Opto_mechanical Switch névre keresztelt kapcsolóit használják. Ezek gyakorlatilag olyan kapcsolók, amelyeknél nem mechanikus úton történik a billentyűlenyomás érzékelése, hanem optikai úton. A billentyűzet alján, ahol a mechanikus kapcsoló szokott elhelyezkedni, egy infravörösadó és egy vevő teljesít szolgálatot, amelyek a billentyű lenyomásakor rálátnak egymásra, így megtörténik a lenyomás érzékelése. Mivel nincs mozgó kapcsoló, így az élettartam is jóval hosszabb: a Razer szerint mintegy 100 millió lenyomást bírnak ki ezek az opto-mechanikus megoldások.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

Galéria megnyitásaAnnak érdekében, hogy a billentyű stabilabban mozogjon, közpére egy fémrúd alapú tengelyt is helyeztek. Az alsó részen egy rugó zárja a sort, ami az erőfeszítésről gondoskodik, így a billentyű összességében olyan, mint egy lineáris mechanikus kapcsoló. A Razer szerint az 1,5 milliméteres érzékelési ponttal rendelkező kapcsoló 30%-kal gyorsabb, mint a hagyományos mechanikus megoldások, lenyomásához pedig 45 G erő szükséges. Az új kapcsolók karakterisztika és működés terén a Razer Green kapcsolókhoz hasonlítanak, vagyis kattannak is. A Razer szerint sokáig úgy gondolta az iparág, hogy az opto-mechanikus kapcsolóknál nem lehet hatékonyan megoldani, hogy a szokásos nyomásérzet mellé kattanás is társuljon, ám a Razer Opto-Mechanical Switch esetében erre is megoldást találtak a kattanó billentyűk szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Az új billentyűzetek alapvető technikai tulajdonságaikban hasonlítanak egymásra: mind a Huntsman, mind pedig a Huntsman Elite képes 10 billentyű lenyomásának egyidejű érzékelésére, rendelkeznek Game Mode opcióval, valamint a 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes háttérvilágítás sem hiányzik róluk, ami billentyűnként variálható. A Razer Synapse 3 támogatással ellátott termékek programozható billentyűket kaptak és valós idejű makró rögzítésre is képesek. A billentyűzet a beépített fedélzeti memória jóvoltából 5 különböző profil beállításait tudja eltárolni, de felhő alapú szinkronizációt is támogat. Extra tulajdonság, hogy a billentyűzet házának szélén RGB LED alapú világítást is kialakítottak, ami 38 világítási zónára osztható, így a billentyűzetet színes fények vehetik körül.

A Huntsman Elite billentyűzet három médiagombbal, többfunkciós digitális programozható tekerőgombbal, valamint egy mágneses csuklótámasszal is rendelkezik, ami műbőr borítást kapott. A csuklótámasz (Ergonomic Wrist Rest) további 24 világítási zónával rendelkezik, hogy a billentyűzet környezete is színes fényárban úszhasson.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A hagyományos, teljesítményre kihegyezett Huntsman billentyűzet már mentes minden felesleges sallangtól, így nem kapott csuklótámaszt, valamint médiakapcsolók és a digitális többfunkciós programozható tekerőgomb sincs rajta. Búcsút kell mondani az alsó hangulatvilágításnak is, de a fedélzeti memória a hivatalos weboldal szerint itt is elérhető marad, így öt beállítás-profilt tárulhatunk el a billentyűzeten.

Az USB 2.0-s kábelt használó billentyűzetek matt alumínium tetőlappal érkeznek. A Huntsman modell 149,99 dollárba kerül, míg a Huntsman Elite ára 199,99 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap