Új Radeonok a VisionTektől és a Sapphire-től

A tegnapi nap folyamán két új Radeon HD sorozatú videokártya is megjelent: az egyik, amelyiket a VisionTek készítette, egy igen-igen megmosolyogtató példány a maga két darab Radeon HD 4670-es sorozatú GPU-jával, míg a másik, ami a Sapphire műhelyében készült, egy Radeon HD 5770-es sorozatú, Eyefinity technológiára kihegyezett megoldás.

Új Radeonok a VisionTektől és a Sapphire-től

A tegnapi nap folyamán két új Radeon HD sorozatú videokártya is megjelent: az egyik, amelyiket a VisionTek készítette, egy igen megmosolyogtató példány a maga két darab Radeon HD 4670-es sorozatú GPU-jával, míg a másik, ami a Sapphire műhelyében készült, egy Radeon HD 5770-es sorozatú, Eyefinity technológiára kihegyezett megoldás.

[bold]VisionTek Radeon HD 4670 X2 QUAD DVI: egy kissé megkésett, fura újdonság

[/bold]

A VisionTek két GPU-val ellátott videokártyája DirectX 10.1-es támogatással rendelkező RV730-as grafikus processzorokat tartalmaz, amelyek 2 x 320 darab shadert tartalmaznak. A két GPU, amelyek egyenként 750 MHz-es órajelen üzemelnek, 2x128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 2 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memóriához, amelynek órajele 1600 MHz-es.

A videokártya stabil tápellátásáról egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó gondoskodik. A termék Eyefinity támogatással ugyan nem rendelkezik, hisz az a Radeon HD 5000-es sorozat kiváltsága, de arra azért mégis alkalmas, hogy a négy DVI portot egyszerre kihasználhassuk (de van egy S-videó kimenet is). A különleges termék már kapható, ajánlott végfelhasználói ára 289,99 dollár magasságában helyezkedik el.

[bold]Sapphire Radeon HD 5770 FleX

[/bold]

A Sapphire műhelyéből nem egy régi, hanem egy sokkal újabb technológiára alapozó újdonság érkezik, amely Radeon HD 5770-es alapokon nyugszik. A friss termék DirectX 11-es támogatással büszkélkedik és a szokásos 40 nm-es csíkszélességgel készülő Juniper GPU köré épül, amely 800 darab stream processzort kínál és 850 MHz-es magórajelen üzemel. A GPU 128-bites adatsín alkalmazásával kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memóriához, amely a referencia modelleknél már megszokott módon effektív 4800 MHz-en ketyeg. A videokártya hűtéséről egy kétslotos megoldás gondoskodik.

A Sapphire újdonsága a megszokottal ellentétben lehetővé teszi, hogy akár négy monitort is rákapcsoljunk a videokártyára úgy, hogy eközben kiaknázhatjuk az Eyefinity technológiában rejlő lehetőségeket. A termék lehetővé teszi azt is, hogy külön átalakítók megvásárlása vagy aktív megoldások használata nélkül egyszerre három DVI monitort is rácsatlakoztassunk: két megjelenítő a két DVI portra, egy pedig a mellékelt átalakítón keresztül a HDMI portra csatlakozik és akkor a DisplayPort jóvoltából még egy további, egy negyedik monitor alkalmazására is lehetőség van.

Mint az a fentiekből már kiderülhetett, a Sapphire Radeon HD 5770 FleX két DVI, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel kerül forgalomba és természetesen CrossFireX támogatással is rendelkezik. A Sapphire újdonsága hamarosan feltűnhet az üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward