Új Radeon HD 7850-esek a Sapphire műhelyéből

Az új Radeonok Dual-X hűtést kaptak és videó kimeneteiken is változtattak a gyártó mérnökei.

Új Radeon HD 7850-esek a Sapphire műhelyéből

A három új videokártyán a gyártó már jól ismert, egyedi felépítésű, két slotnyi helyet foglaló, kétventilátoros Dual-X videokártya hűtője teljesít szolgálatot, amely számos hőcső és alumínium lamella segítségével vezeti el a hőt a GPU-tól.

Az új Radeon HD 7850-esek ezúttal is 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Pitcairn kódnévre keresztelt GPU köré épülnek, amely 1024 stream processzort 64 textúrázót, 32 renderelő egységet és 256-bites memória interfészt kínál.

A termékek között két gyárilag tuningolt és egy referencia órajeleken üzemelő modellt találunk, de fedélzeti memória tekintetében is vannak különbségek az újdonságok között, ugyanis kettő 2 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal, egy pedig 1 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-mal érkezik. Az egyes modellek pontos tulajdonságait az alábbi táblázatban foglaltuk össze:

A három friss modell esetében két BIOS áll rendelkezésre, ami megkönnyíti a tuningot: az egyik BIOS-ban alkalmazhatunk referencia órajeleket, míg a másikat felhasználhatjuk tuningra – ha esetleg a beállított órajelek miatt nem indul, vagy instabil a rendszer, könnyedén visszaválthatunk az alap BIOS-ra és korrigálhatjuk a hibát.

A Sapphire három új Radeon HD 7850-esével hamarosan találkozhatunk az üzletek polcain. Arról egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, hogy a trió tagjai pontosan mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward