Új Radeon HD 7000 sorozatú termékek az első félévben

Az új, HD 8000 családot életre keltő modellek megjelenése a második félévre, valószínűleg csak év végére várható.

Új Radeon HD 7000 sorozatú termékek az első félévben

Az elmúlt hétvégén az AMD egy telefonos konferenciát tartott, melynek témája a gyártó 2013-as, azaz ez évi stratégiája volt. A rendelkezésre álló információk alapján az új architektúrára épülő, friss HD 8000 sorozat bevezetése nem várható a közeljövőben, erre a második félévben, annak is a vége felé kell számítani. Ez azt vonja maga után, hogy a jelenlegi kínálat élettartama tovább tolódik, az AMD pedig néhány aprósággal és pár egyéb lépéssel igyekszik vonzónak tartani a HD 7000 sorozatú Radeonokat.

A jelenlegi Radeon HD 7000 kínálat gyakorlatilag teljes, hiszen a piacon lévő modellek minden szegmenset lefednek árban és tudásban egyaránt. Az GeForce GTX Titan bevezetésével az NVIDIA két résztvevősre bővíti a 900-1200 dolláros top kategóriát, a Titán a GTX 690-nel karöltve harcol a pirosak ellen. Az AMD különféle gyártópartnerei, élükön a TUL-csoporttal és a HIS-szel, piacra dobták a HD 7990-et 800 dollár körüli vételárral, míg az ASUS hűen önmagához, ismét az élre tört a Republic of Gamers ARES II megalkotásával.

Ennek egy kettes szorzóval ellátott vételárat álmodtak meg, hiszen az ARES II ára valahol 1600 dollár (mai árfolyamon körülbelül 350 000 forint) környékén pihen, igaz, az AMD állítása szerint ezért a világ leggyorsabb kártyáját kapjuk meg, ami a piacon jelenleg elérhető.

Az AMD egy három pontos "akciótervet" tett közzé az első három negyedévet illetőleg:

A felsőkategóriás, TOP grafikus kártyák a Never Settle: Reloaded game bundle akció keretében olyan "AAA" címekkel a dobozukban fognak felkerülni a polcokra, mint például a Crysis 3, a Far Cry 3, a Bioshock Infinite, a Tomb Raider 2013, vagy a DmC Devil May Cry.

Tovább dolgoznak a teljesítmény fokozásán és a szolgáltatások bővítésén a meglévő kínálaton a meghajtó optimalizálásával és frissítésével. A WHQL aláírással rendelkező driverek érkezése haviról kéthavira változik, számos béta változat közbeiktatásával.

Robosztus, megnyerő útiterv felépítése számos kiegészítéssel a jelenlegi Radeon HD 7000 kínálatra, egészen az első félév végéig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward