Új Quadro sorozatú Nvidia videokártyák érkeztek

Az Nvidia új Quadro sorozatú videokártyákkal jelentkezik a piacon: a gyártó bemutatta a Quadro 2000-es modellt, amely GF106-os grafikus processzor köré épül, valamint lerántotta a leplet a Quadro 600-as egységről is, ami GF108-as GPU-t hordoz magán.

Új Quadro sorozatú Nvidia videokártyák érkeztek

Az Nvidia új Quadro sorozatú videokártyákkal jelentkezik a piacon: a gyártó bemutatta a Quadro 2000-es modellt, amely GF106-os grafikus processzor köré épül, valamint lerántotta a leplet a Quadro 600-as egységről is, ami GF108-as GPU-t hordoz magán. A professzionális felhasználók számára készített újdonságok ideálisak CAD/CAM munkákhoz, videó vágáshoz, képszerkesztéshez, illetve egyéb professzionális feladatokhoz is, a drivereik is ezekre vannak kicsiszolva.

Az újdonságok közül a Quadro 2000-es modell 599 dollárba kerül. Ez a videokártya 192 shaderrel gazdálkodhat, GPU-ja pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik az 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriához. A rendelkezésre álló memória sávszélesség 41,6 GB/s-os értéket képvisel, a termék TDP-je pedig 62W-os. Ez a két érték eléggé alacsonynak tűnik, előbbi alapján a memória effektív órajele csak 2600MHz, a TDP pedig arra enged következtetni, hogy a GPU sem rohangál túl magas órajeleken. Az egyslotos hűtővel érkező terméken egyébként egy dual-link DVI és két DisplayPort videó kimenet helyezkedik el, amik közül egyszerre maximum kettő lehet aktív.

A Quadro 600-as változat a GF108-as GPU-nak köszönhetően már "csak" 96 shaderrel rendelkezik. A GPU és az 1 GB-nyi fedélzeti memória között itt is 128-bites adatsín húzódik, ám a fedélzeti memória itt már nem GDDR5-ös, hanem GDDR3-es típusú. A maximális memória sávszélesség is jóval alacsonyabb, mindösszek 25,6 GB/s (tehát a RAM-ok effektíve 1600MHz-en ketyegnek), a videokártya TDP-je pedig 40W-os. A videó kimenetek között egy DVI és egy DisplayPort csatlakozót találunk. Az alacsony profilú termék hűtéséről egy kisméretű egyslotos aktív hűtő gondoskodik.

A két Fermi-alapú professzionális videokártya szállítása már megkezdődött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward