Új, Q sorozatú Samsung noteszgépek

A Samsung új tagokkal bővítette Q sorozatú noteszgépeinek kínálatát: a friss termékek között megtaláljuk a 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkező Q330-as, a 14 hüvelykes kijelzővel rendelkező Q430-as és a 15,6 hüvelykes LCD-vel szerelt Q530-as modellt is. Az új termékek strapabíró, karcálló házzal érkeznek, ami elegáns megjelenést kölcsönöz nekik, emellett hardver tekintetében sincs okuk szégyenkezésre, ugyanis az Intel legfrissebb, Calpella névre keresztelt mobil platformja köré épülnek. A termékek integrált videó vezérlővel és kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel is ellátott Core i3-as vagy Core i5-ös processzorral kérhetőek. Az Intel HD Graphics videó vezérlő mellé GeForce 300-as sorozatú mobil videokártya is jár, amely az Nvidia Optimus technológiájának köszönhetően 3D-s terhelésnél aktiválódik, míg gyengébb igénybevétel esetén az Intel HD Graphics veszi át a videó vezérlő szerepét, ezáltal energia takarítható meg.

Új, Q sorozatú Samsung noteszgépek

A Samsung új tagokkal bővítette Q sorozatú noteszgépeinek kínálatát: a friss termékek között megtaláljuk a 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkező Q330-as, a 14 hüvelykes kijelzővel rendelkező Q430-as és a 15,6 hüvelykes LCD-vel szerelt Q530-as modellt is. Az új termékek strapabíró, karcálló házzal érkeznek, ami elegáns megjelenést kölcsönöz nekik, és hardver tekintetében sincs okuk szégyenkezésre, ugyanis az Intel legfrissebb, Calpella névre keresztelt mobil platformja köré épülnek. A gépek integrált videó vezérlővel és kétcsatornás DDR3-as memóriavezérlővel is ellátott Core i3-as vagy Core i5-ös processzorral kérhetőek, de az integrált VGA mellé GeForce 300-as sorozatú mobil videokártya is jár, amely az Nvidia Optimus technológiájának köszönhetően 3D-s terhelésnél aktiválódik, míg gyengébb igénybevétel esetén az Intel HD Graphics veszi át a videó vezérlő szerepét, ezáltal energia takarítható meg.

A Q330-as modellnél egy 512 MB-os GeForce 310M, míg a Q430-as és Q530-as noteszgépeknél egy 1 GB-os GeForce GT 330M videokártya áll rendelkezésre. Az ultrahordozható noteszgépek mindössze 27 mm-es vastagsággal rendelkeznek, súlyuk pedig modelltől függően 1,97 Kg és 2,39 Kg között helyezkedik el. A készülékek LCD kijelzője minden esetben 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, az adatok tárolásáról maximum 500 GB-os merevlemez gondoskodhat, míg a rendszermemória szerepét maximum 4 GB-nyi DDR3-as So-DIMM modulra bízhatjuk.

A notebookok USB portokkal, HDMI 1.3-as videó kimenettel és DVD-író meghajtóval érkeznek, de ezen kívül 802.11 WiFi és Bluetooth 3.0-s adaptereket is tartalmaznak a három az egyben kártyaolvasó mellett. A készülékek 5200 mAh-ás akkumulátorral hatórányi, míg 5900 mAh-ás akkumulátorral hétórányi üzemidőt kínálnak egyetlen töltéssel, de ez az érték az EBL (Extended Battery Life) névre keresztelt energiatakarékos technológiának köszönhetően tovább fokozható.

A friss termékek várhatóan még ebben a hónapban forgalomba kerülnek, ám ajánlott végfelhasználói árukkal kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward