Új processzorhűtő nagyétvágyú processzorokhoz

Az Archon SB-E X2 típusjelzéssel ellátott processzorhűtő főként a nagyétvágyú processzorokat veszi célba.

Új processzorhűtő nagyétvágyú processzorokhoz

A Thermalright újdonsága kifejezetten a nagyfogyasztású, azaz magasabb TDP-vel rendelkező központi egységekhez készült, így ideális választás lehet például a Sandy Bridge-E sorozat tagjainak hűtéséhez. A termék  a manapság oly népszerű torony felépítést alkalmazza és meglehetősen nagyra sikeredett.

A 155 x 105 x 170 milliméteres újdonság rézből készült talpazattal érkezik. A réz talpon 8 darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel büszkélkedő szinterezett hőcső halat át, amelyek rengeteg, alumíniumból készült hűtőbordának adják át az adott központi egység által termelt hőt.

Annak érdekében, hogy a hőt az alumínium lamellákról halkan, de megfelelő hatékonysággal lehessen eltávolítani, a gyártó bevetett két darab TY-141 PWM típusú légkeverőt is. A 140 milliméteres átmérőjű ventilátorok a PWM támogatás jóvoltából a percenkénti 900-as és 1300-as közötti fordulatszám-tartományban üzemelnek, maximális zajszintjük pedig mindössze 21 dB(A).

A tekintélyes méretű processzorhűtő persze nem csak Sandy Bridge-E sorozatú processzorokhoz alkalmazható, hiszen univerzális megoldásról van szó. A terméket a mellékelt rögzítő keretekkel könnyedén felapplikálhatjuk Intel LGA-775/1155/1156/1366/2011-es, illetve AMD Socket-939/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalatokra is. Annak érdekében, hogy az adott processzor felülete és a hűtő talpazata között a lehető legjobb lehessen a hőátadás mértéke, a vállalat Chill Factor3 típusú hővezető pasztát is ad az újdonsághoz.

Egyelőre sajnos nincs információ azzal kapcsolatban, hogy az Archon SB-E X2 pontosan mikor kerül a boltok polcaira, valamint a termék várható ajánlott végfelhasználói árát is homály fedi.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward