Új processzorhűtő extrém alacsony profillal

Az Argon AR04-es modell extrém vékonyra sikeredett, és beszerelése sem lesz bonyolult feladat.

Új processzorhűtő extrém alacsony profillal

A SilverStone legújabb processzorhűtőjével ezúttal a kompakt számítógépek és a helytakarékos házimozi PC-k építőinek kedveskedik: az Argon AR04-es modell extrém alacsony profiljával tökéletes választás lehet, ha helytakarékos, halkan működő processzorhűtő beszerzése a cél. Apró szépséghiba, hogy a termék csak Intel processzorokhoz alkalmazható és azok közül sem mindegyikhez.

A mindössze 23 milliméter magas Argon AR04 két darab, egyenként 6 milliméteres átmérővel rendelkező hőcsövet alkalmaz, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével, így hatékonyan és gyorsan eltávolítják a termelődő hőt. A hőcsövek természetesen alumínium lamellákhoz kapcsolódnak. A 104 milliméter széles, 95 milliméter mély és 23 milliméter magas AR04-es processzorhűtő mindössze 133 grammot nyom a mérlegen, azaz pehelysúlyú megoldásnak minősül. Persze ennek meg is van a böjtje: a termék maximum 65 wattos TDP-ig alkalmazható a különböző Intel processzorokhoz, így a megfelelő központi egység kiválasztása előtt mindenképpen érdemes utánajárni a TDP értékének.

A hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű ventilátor található, ami igencsak laposra sikeredett, hiszen vastagsága nem több 10 milliméternél. A siklócsapágyazást alkalmazó légkeverő PWM támogatással bír, így üzemi fordulatszáma a percenkénti 1500-as és 3400-as közötti fordulatszám-tartományban helyezkedik el. A légkeverő maximum 48 CFM levegőmennyiség megmozgatására képes. Zajszint tekintetében 18 dB(A) minimális és 26 dB(A) maximális értékre kell felkészülni. A ventilátor élettartama nagyjából 40 000 üzemórára tehető.

A SilverStone AR04 a gyári Intel processzorhűtőkhöz hasonlóan úgynevezett "Push-Pin" rögzítést alkalmaz, azaz esetében abszolút nincs szükség külön rögzítő keret vagy hátlapi lemez használatára. Az AR04-es modell LGA-1150/1155/1156 processzorfoglalatokra illeszkedik, AMD processzorokkal azonban sajnos nem kompatibilis.

A 65 wattos TDP-ig használható SilverStone Argon AR04 26,99 dolláros áron kerül forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward