Új Portal modellekkel állt elő a Facebook, már Portal TV is van

A kétes megítélésű lakáskiegészítők kínálata ezúttal három modellel bővült, és már az eddiginél több régióban elérhetőek.

Új Portal modellekkel állt elő a Facebook, már Portal TV is van

A Facebook tavaly mutatta be a Portal és a Portal+ lakáskiegészítőket, aminek az a célja elsődlegesen, hogy segítse a felhasználókat a kapcsolattartásban. Természetesen az eszköz szoros összeköttetésben állnak a közösségi szolgáltatással, és meg vannak toldva digitális asszisztenssel is, amit hangutasításokkal lehet vezérelni.

Tavaly kettő készülékkel indult a termékcsalád, most pedig három Portal eszközzel ismerkedhetünk meg. Befutott a szimpla Portal utódja, érkezett egy kisebb termék alacsonyabb árazással Portal Mini néven, és jött egy Portal TV készülék, ami nem egy Portallal megtoldott televíziót takar, hanem egy olyan szerkezetet, amit tévéhez lehet csatlakoztatni, és így lehet a nagy képernyőn keresztül igénybe venni a Portal szolgálatait.

Galéria megnyitása

A Portal és a Portal Mini esetében teljesen új a dizájnnyelvezet, ezek a korábbi gépezeteknél sokkal természetesebben festenek egy lakásban, annak köszönhetően, hogy képkeretszerű a megjelenésük. A Portal Mini elsősorban fektetett használatra lett tervezve és 8 hüvelykes a megjelenítője, az új Portal pedig egy 10 colos panelt vonultat felé, és állítva vagy fektetve is ugyanúgy alkalmazható.

A kijelzőkkel kapcsolatban nem sokat árult el a Facebook, de az biztos, hogy legalább HD felbontásúak és a fényerő, valamint a színvilág vezérlésével nem kell foglalkoznia a tulajdonosoknak, ezek automatikusan szabályozottak.

Galéria megnyitása
Portal Mini

A készülékekben van beépített hangszóró, ezt kihasználva bátran lehet rajtuk zenét hallgatni, no meg persze videózásra is alkalmasak a megjelenítőiknek köszönhetően. Az integrált kamera intelligens módon képes lesz a felhasználóra zoomolni, ha az éppen nem szemben ül a Portallal, és mindig a mozgásra fog koncentrálni a rendszer. A mikrofon pedig irányítottan tudja venni a hangokat, és kiemelik a beszédet, miközben ezzel egyidejűleg redukálja a háttérből beszűrődő, más irányból érkező zajokat.

Galéria megnyitása
Portal

A Portal TV merőben eltér a többi Portal eszköztől, ezt ugyanis a tervezők nem látták el saját megjelenítővel, hanem egy tévé képernyőjén fog mindent megjeleníteni. Így például a videohívásoknál meglehetősen immerzív élményben részesülhetnek majd az emberek.

A kamera és a mikrofon terén ugyanazt a rendszert vonultatja már fel ez a készülék is, mint a többiek. A Portal eszközök elérhetőek lesznek feketében és fehérben ki, kivétel ez alól a Portal TV, amit csak feketében lehet majd kezdetben megszerezni.

Galéria megnyitása
Portal TV

A készülékek támogatják a Facebook Messengert, a WhatsAppot, és van a fedélzetükön Story Time funkció, ami a gyerekeknek szól. Ez utóbbi meséket tud megeleveníteni képekkel és kiterjesztett valóságon alapuló grafikákkal. A Facebook Watch révén videók nézhetőek majd az eszközökön, és kiemelte ezen a ponton a Red Table Talk beszélgetős műsort a vállalat, de van egyébként Amazon Prime Video támogatás és egy sor egyéb applikációt is lehet telepíteni, amikkel még több tartalom érhető el. A „Hey Portal” hangvezérléssel pedig jó lehetőségeket kapnak az angol felhasználók, ez ugyanis más nyelvet nem támogat. De van itt Alexa integráció is, és ez mindenre képes, amit az Alexa szolgáltatás egyéb készüléken is lehetővé tesz.

Mivel a Facebook körül az utóbbi időben szinte havonta vannak zűrős ügyek az adatkezeléshez kapcsolódóan, ezért a Portal lakáskiegészítőket sok kritika érte. De a vállalat természetesen próbálja elérni, hogy a felhasználók megbízzanak a termékben, ezért korábban, és most is igyekezett nagy hangsúlyt fektetni a biztonság kiemelésére. Például ezeken szoftveresen letiltható a kamera és a mikrofon is, a kamerához pedig még takaró is van. A WhatsApp hívások szokás szerint végponttól végpontig terjedően titkosításban részesülnek, továbbá a Messenger üzenetek is titkosítottak a küldés ideje alatt.

Galéria megnyitása
Portal Mini

A Hey Portal asszisztenst pedig részletesen lehet konfigurálni minden szempontból a beállításokon belül, így kontroll alatt lehet tartani. És a hangutasítások feldolgozása helyben történik, semmi sem kerülhet fel a Facebook szerveire. Ugyanakkor egy rövid mondatban utal arra a vállalat, hogy adott esetben a vállalat jól képzett szakemberei talán meghallgathatnak néhány hangmintát annak érdekében, hogy fejleszteni tudják a szolgáltatást. Viszont ezt elvileg meg lehet előzni a hangutasítások helyi tárolásának a letiltásával, ilyenkor a Facebook elmondása alapján abszolút semmi nem lesz elmentve, és bele sem lehet hallgatni az elhangzó utasításokba.

Az új Facebook Portal 180 dollárba fog kerülni, a Portal Mini 130 dollárért cserébe lesz hazavihető, a különleges Portal TV-ért pedig 150 dollárt kell majd leszurkolni. A készülékek egyelőre csak előrendelhetőek a vállalat honlapján, a Portal és a Portal Mini szállítása október 15-én indul, a Portal TV pedig november 5-én válhat elérhetővé. És már a korábbinál több országban lehet ezeket megszerezni, a vállalat az Egyesült Államokból, Kanadából, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból, Ausztráliából és Új-Zélandról is várja a vásárlókat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap