Új, "populáris" Optimus billentyűzet az Art Lebedevtől

Új, ránézésre meglehetősen minimalista kialakítású billentyűzeten munkálkodik az Art Lebedev; a leginkább az ára tekintetében grandiózus Optimus Maximus után ez az Optimus Popularis névre hallgató darab várhatóan $1000 alatti összegért lesz majd kapható. Kérdés, mennyire lesz még így ténylegesen "populáris".

Új, "populáris" Optimus billentyűzet az Art Lebedevtől

Új, ránézésre meglehetősen minimalista kialakítású billentyűzeten munkálkodik az Art Lebedev; a leginkább az ára tekintetében grandiózus Optimus Maximus után ez az Optimus Popularis névre hallgató darab várhatóan $1000 alatti összegért lesz majd kapható. Kérdés, mennyire lesz ténylegesen "populáris".

Így látszatra egyelőre leginkább a Maximus gúnyváltozatának tekinthető a dolog (vagy éppen egy hatalmas tábla fehér csokinak, ami billentyűzetet formáz), viszont elvileg viszonylag komoly tervek állnak mögötte: a Maximushoz képest ugyanis nem csak nyilvánvaló megjelenési, hanem összetettebb technikai változtatásokat is terveznek. Ennek az egyszerűbbik fele mindössze annyiból áll, hogy a programozható gombokat egy helyre, a billentyűzet felső részére csoportosítják.

A bonyolultabb fele pedig ezek szerint olyannyira bonyolult, hogy a Lebedev meg sem próbálja elmagyarázni - ehelyett titokzatoskodóan mindössze annyit jelent ki, hogy a Maximusban alkalmazott OLED-ek helyett ezúttal egy "teljesen másféle elv" adja majd a billentyűzet alapját. Figyelembe véve, hogy részben ez is teszi olcsóbbá ezt a darabot, kérdés, hogy ez most előre- vagy visszalépést jelent-e a Maximus lehetőségeihez képest. Az olcsóság nyilván ez utóbbit sugallja, de mivel a dolgot egyelőre nem részletezték, ez a kérdés még nyitva marad.

Mivel a billentyűzet egyelőre még a tervezési fázisnál tart csupán, így a megjelenési dátumára vonatkozóan sem bocsátkoztak jóslatokba - csak a fentebb említett, "$1000" alatt várható árat hozták nyilvánosságra (ami körülbelül a Maximus egy fokkal lebutított változatáénak felel meg, ahol is csak a betűk gombjai rendelkeznek OLED-kijelzőkkel; ezek szerint a Popularis funkcionalitása valahol ekörül a szint körül lesz...?)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward