Új Philips monitor, ami figyel a felhasználó egészségére

Új Philips monitor, ami figyel a felhasználó egészségére

Néhány napja már találkozhattunk egy olyan BenQ monitorral, amely figyelmezteti a felhasználót, ha ideje szüntet tartani a munkában. Ezt a funkciót a Philips legfrissebb megjelenítője is tartalmazza, sőt, egyéb hasznos szolgáltatást is felvonultat.

A 231P4QRYES típusjelzéssel ellátott modell 23 colos képátlójú LCD kijelzőt alkalmaz, amely szerencsére nem TN+Film, hanem IPS alapokon nyugszik. Utóbbinak köszönhetően a függőleges és vízszintes betekintési szög egyaránt 178 fokos értéket képvisel, valamint a képminőség és a színhűség is észrevehetően jobb, mint a TN+Film alapú megoldások esetében. Az új, Full HD natív felbontás mellett üzemelő megjelenítő LED-es háttérvilágítást alkalmaz. Az LCD panel 7 ms-os válaszidő és 1000:1 valós kontrasztarány mellett üzemel, a Smart Contrast, azaz a dinamikus kontraszt értéke pedig húszmillió az egyhez.

Az új monitor egy D-Sub, egy DVI és egy DisplayPort videó bemenetet tartalmaz, állványa pedig remek testreszabhatóságot biztosít, ugyanis a kijelző elforgatására, döntésére és magasságának állítására egyaránt módot ad, sőt, még pivot/portré módot is kínál. Az újdonság két darab, egyenként 1,5 watt terhelhetőségű beépített hangszóróval, valamint egy négyportos USB 2.0-s hubbal érkezik.

A rendszer tartalmaz ErgoSensort, ami érzékeli, hogy a monitor előtt éppen ül-e valaki – ha nem, akkor energiatakarékos módba vált a monitor, majd amikor a felhasználó visszaül elé, ismét normál módban kezd üzemelni. A termék emellett képes figyelmeztetni a felhasználót arra is, ha ideje szünetet tartani a munkában. Hab a tortán, hogy az új Philips monitor a felhasználó optimális üléspozíciójának kiválasztásában is segít, ami hosszabb távon komolyabb egészségügyi problémák megelőzésére is alkalmas.

A Philips 231P4QRYES már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 249 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward