Új PC ház és új merevlemez hűtő az Arctic-tól

Az Arctic, aki egy ideje már csak a hűtők esetében használja az Arcitc Cooling nevet, most két új termékkel jelentkezik a piacon. A vállalat bemutatta Silentium T11-es számítógépházát, valamint HC 01-TC típusjelzéssel ellátott merevlemez hűtő megoldását, amelyek közül előbbi október közepén, míg utóbbi augusztus folyamán kerülhet az üzletek polcaira.

Új PC ház és új merevlemez hűtő az Arctic-tól

Az Arctic, ami egy ideje már csak a hűtők esetében használja az Arcitc Cooling nevet, most két új termékkel jelentkezik a piacon. A vállalat bemutatta Silentium T11-es számítógépházát, valamint HC 01-TC típusjelzéssel ellátott merevlemez hűtő megoldását, amelyek közül előbbi október közepén, míg utóbbi augusztus folyamán kerülhet az üzletek polcaira.

Arctic Silentium T11

Kezdjük a sort a Silentium T11-es házzal, amely a költséghatékony PC házat kereső felhasználókat veszi majd célba. Az újdonság acél vázzal rendelkezik, súlya 5 Kg, mérete pedig 49 x 43 x 19 cm. A termék négy darab 5,25 hüvelykes és a hivatalos közlemény szerint mindössze egyetlen 3,5 hüvelykes bővítőhellyel érkezik. A feketében vagy fehérben pompázó újdonság belsejében két darab 120 mm-es átmérőjű Arctic F12TC típusú rendszerhűtő ventilátor van elhelyezve, amelyek hőérzékelővel is bírnak, így a rendszer pillanatnyi hőmérsékletének megfelelően választják meg fordulatszámukat. Az előlapi ventilátor útjában egy terelőlap (VGA hood) is található, ami a hűtő által befújt levegőt a videokártya felé irányítja.

A ház ATX és Micro-ATX formátumú alaplapok fogadására lett felkészítve és természetesen a szokásos előlapi portok sem hiányoznak róla. A kivezetések között a két audió csatlakozót (mikrofon bemenet és fejhallgató kimenet), valamint két darab USB 2.0-s portot találunk. A kuckó játékosoknak és hardcore felhasználóknak egyaránt jó választásnak bizonyulhat, ha költséghatékony, de kedvező hűtéssel és jó felépítéssel rendelkező házat keresnek. A termék két év garanciával kerül forgalomba október közepén, ajánlott végfelhasználói ára pedig 49,95 euró lesz.

Arctic HC01-TC

A gyártó egy merevlemez hűtővel is kedveskedik a felhasználók számára: a friss termék az ARCTIC HC01-TC nevet kapta. Az egység egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyre passzol a házban és 3,5 hüvelykes formátumú SATA merevlemezek fogadására lett felkészítve. A termék 147 x 42 x 187 mm-es mérettel bír, súlya pedig 508 gramm. A merevlemez ház belsejében egy hőérzékelő is helyet kapott, amely segít a ventilátor fordulatszámának hatékony szabályozásában. A 40 mm-es átmérőjű légkeverő 1600 és 4600 RPM közötti fordulatszámon dolgozik. A ventilátor csak akkor dolgozik maximális fordulatszámon, ha a merevlemez hőmérséklete eléri a 47 Celsius fokot.

A rendszer amellett, hogy akár 10 Celsius fokkal is képes csökkenteni a merevlemez üzemi hőmérsékletét, még a zajcsökkentő hatással is bír: a merevlemez mellett egy szivacsszerű anyag található, amely közrefogja az egységet, így próbálva megakadályozni, hogy a HDD motorja és a merevlemez fejek által keltett rezgés átterjedjen a házra. A zajcsökkentő megoldás hatékonyságával kapcsolatban nem állnak rendelkezésre adatok.

A merevlemez hűtőre két év garanciát vállal az Arctic, a termék megjelenésére pedig valamikor augusztus vége felé számíthatunk. Az ARCTIC HC01-TC ajánlott végfelhasználói ára 17,95 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward