Új otthoni szerverek a HP-tól

A HP új MediaSmart szerverei központi tárolási helyet biztosítanak a fényképeknek, videóknak és dokumentumoknak az otthoni hálózatunkon.

Új otthoni szerverek a HP-tól

A HP új MediaSmart szerverei központi tárolási helyet biztosítanak a fényképeknek, videóknak és dokumentumoknak az otthoni hálózatunkon.

Az eltárolni kívánt digitális adatok mennyisége nagyon gyorsan nő, köszönhetően az olcsó és így egyre szélesebb körben elterjedő digitális fényképezőgépeknek és videokameráknak. Sokan szeretik digitális formában tartani videóikat, képeiket, mivel azokat így könnyen lehet megosztani otthoni számítógépek között és az Interneten. Azonban a gyakorlatlan felhasználóknak gondot okozhat a megosztások beállítása különböző számítógépek között, nem beszélve arról ha többfajta operációs rendszer van az otthoni hálózaton.

A HP ezen igények kielégítésére dobta piacra az ex485 és ex487 nevű MediaSmart otthoni szervereit, amik egyaránt képesek együttműködni Windows-os, Linuxos és OS X-es gépekkel. A két változat csupán az alapértelmezett tárolóhely méretében különbözik, az ex485 gyárilag 750 GB, az ex487 pedig 1,5 TB kapacitással rendelkezik. Az adatok kiszolgálására mindkét gépben egy 2 GHz-es Intel Celeron processzor és 2 GB DDR2 memória található meg.

Természetesen számtalan alkalmazást támogatnak a tárolók, például a HP Media Collectort, amivel az otthoni fájlok összegyűjtését és központi tárolását segíthetjük elő, vagy használhatjuk iTunes szerverként is az új termékeket, így zenét tudunk otthoni hálózaton megosztani. A tárolók ezen kívül kompatibilisek még az Apple Time Machine és a Windows Home Server Backup szolgáltatásokkal, aminek értelmében biztonsági mentéseket készíthetünk a MediaSmart szerverekre. Ha nem lenne elég a 750 GB vagy 1,5 TB, akkor további merevlemezek beépítésével akár 9 TB-ig tornászhatjuk fel a tárkapacitást. A kisebb kapacitású ex485 599 dollárért, az 1,5 TB-os ex487 pedig 749 dollárért lesz kapható februártól.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward