Új OLED-variáció: folyékony és rugalmas

Pontosabban a kijelző természetesen csak rugalmas, ám ezt egy folyadékalapú technológiának köszönheti, aminek következtében a fokozott hajlékonysága mellett jóval megbízhatóbb is lesz.

Új OLED-variáció: folyékony és rugalmas

Pontosabban a kijelző természetesen csak rugalmas, ám ezt egy folyadékalapú technológiának köszönheti, aminek következtében a fokozott hajlékonysága mellett jóval megbízhatóbb is lesz. A fejlesztés - nem meglepő módon - Japánból érkezik, a fukuokai Kyushu Egyetem kutatóitól.

A nevezett folyadék (teljes nevén "ethylhexyl carbazole", röviden EHCz) félvezető-rétegként működik a kjelzőben (konkrétan a kibocsátó rétegnek biztosít folyamatos friss félvezető-ellátást). Ez az eljárás a jelek szerint a Samsung ugyanerre a célra kidolgozott "vákuumos hőpárologtatás" technológiájának lehetőségeit is jelentősen felülmúlja.

Ennek eredménye pedig az egyszeri végfelhasználók szempontjából nem más, mint jobb, hosszabb életű és hajlékonyabb OLED-kijelzők egy újabb nemzedéke - a remélhetőleg minél közelebbi jövőben. Sajnos azonban arról semmiféle becslést nem tudtak közölni, hogy a technológiát alkalmazó tényleges termékek nagyjábol mikor és mennyiért kerülhetnek majd a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward