Új OCZ SSD-k, hibrid adattároló rendszerekhez

A HDD/SSD típusú hibrid adattároló rendszerek az Intel Z68-as lapkakészletének megjelenése óta örvendenek igazán nagy népszerűségnek: azóta több konkurens megoldás is megjelent a piacon, amelyek közül a legismertebbnek talán a Diskeeper ExpressCache technológiáját mondhatjuk. most egy másik szereplő is új megoldással rendelkezik: a hibrid SSD kártya után most kifejezetten hibrid adattároló rendszerekbe szánt SSD meghajtókról rántotta le a leplet az OCZ, amelyek a Synapse Cache SSD nevet kapták.

Új OCZ SSD-k, hibrid adattároló rendszerekhez

A HDD/SSD típusú hibrid adattároló rendszerek az Intel Z68-as lapkakészletének megjelenése óta örvendenek igazán nagy népszerűségnek: azóta több konkurens megoldás is megjelent a piacon, amelyek közül a legismertebbnek talán a Diskeeper ExpressCache technológiáját mondhatjuk. Most egy másik szereplő is új megoldással jelentkezik: a hibrid SSD kártya után most kifejezetten hibrid adattároló rendszerekbe szánt SSD meghajtókról rántotta le a leplet az OCZ, amelyek a Synapse Cache SSD nevet kapták.

A Synapse Cache SSD családban összesen két terméket találunk: az egyik 64 GB-os, míg a másik 128 GB-os adattároló kapacitást kínál. Mindkét újdonság 2,5 hüvelykes formátummal és SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel érkezik, valamint mindketten MLC típusú NAND Flash memóriachipek köré épülnek. Az új SSD meghajtók rendelkeznek TRIM támogatással, meghibásodás nélkül pedig kétmillió üzemórán át képesek helytállni. A 64 GB-os példány esetében 550 MB/s-os olvasási- és 490 MB/s-os írási sebesség áll rendelkezésre, míg a 128 GB-os változatnál az olvasási tempó itt is 550 MB/s-os, az írási sebesség pedig 510 MB/s-os értéket képvisel.

Az újdonságok mellé jár a Dataplex gyorsítótárazó szoftvere is, amellyel könnyedén SSD/HDD hibrid adattároló rendszereket hozhatunk létre, ehhez csak meglévő SATA merevlemezünket és valamelyik Synapse Cache SSD meghajtót kell használnunk. A rendszer az SSD gyors elérési idejét és nagy magas írási-, illetve olvasási sebességeit ötvözi a merevlemez nagy adattároló kapacitásával, így egy rugalmas hibrid adattároló rendszert kapunk, amelynél az alkalmazások a korábbinál jóval gyorsabban indulnak, hála a gyorsítótárazásnak. A gyakran használt fájlokat a rendszer gyorsítótárazza, azaz az SSD-re másolja, így a konfiguráció reszponzívebb lesz, a ritkán használt fájlok pedig a nagy adattároló kapacitású merevlemezen maradnak.

A Synapse Cache SSD meghajtók hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, de hogy a termékek pontosan mennyibe kerülnek majd, az egyelőre rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward