Új noteszgépekkel jelentkezik az ASUS

Új noteszgépekkel jelentkezik az ASUS

Az ASUS nem kevesebb, mint hét új noteszgéppel jelentkezik az európai piacon, amelyek között három darab B53-as sorozatú, illetve négy darab P52-es sorozatú megoldás foglal helyet. Ezek az újdonságok az üzleti felhasználókat célozzák meg, de átlagfelhasználók számára, irodai, illetve otthoni munkára is tökéletesen megfelelnek.

[bold]Európába ér az ASUS B53-as notebook sorozata

[/bold]

Az business/üzleti kategóriában helyet foglaló noteszgép család tagjai - amelyek érkezéséről korábban már beszámoltunk - alumínium házzal, nyolccellás Sonata akkumulátorral, valamint cseppálló billentyűzettel érkeznek és mindhárman előtelepített 64-bites Windows 7 Home Premium operációs rendszert tartalmaznak.

A friss noteszgépek 2,7 Kg körüli súllyal rendelkeznek és 15,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással felvértezett LCD kijelzőt tartalmaznak, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett működik. A termékek DVD-írót, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, Bluetooth adaptert, öt az egyben kártyaolvasót, Express Card bővítőhelyet és HDMI kimenetet egyaránt kínálnak. A konfigurációk között vannak kisebb-nagyobb különbségek, amelyek a következőek:

A B53F-SO042X modell 2,4 GHz-es Core i3-370M processzorral, 2 GB-nyi rendszermemóriával és Intel HD Graphics videó vezérlővel érkezik, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik. A B53F-SO043X változat fent említett társától mindössze annyiban különbözik, hogy a felsoroltakon kívül még egy 3G modult is tartalmaz.

A harmadik konfiguráció, azaz a  B53J-SO042X változat már 2,4 GHz-es Core i5-540M processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával és 512 MB-os Mobility Radeon HD 5470-es videokártyával érkezik, viszont az adatok tárolásáról ebben az esetben is 320 GB-os merevlemez gondoskodik.

A B53F-SO042X ára 849 euró, a B53F-SO43X változaté 909 euró, míg a B53J-SO042X termékkóddal ellátott noteszgépért 1049 eurót kérnek majd el.

[bold]Megérkeztek a P52-es család tagjai is

[/bold]

A P52-es sorozatú noteszgépek B53-as társaikhoz hasonlóan 15,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzőt tartalmaznak, amely 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A gépek cseppálló billentyűzettel érkeznek és minden felhasználónak ajánlhatóak, akik kiegyensúlyozott teljesítményt kínáló, jól felszerelt hordozható noteszgépet keresnek.

A P52-es család tagjai Anti-Theft támogatással érkeznek és hatcellás, 4400 mAh-ás akkumulátort tartalmaznak. A konfigurációk DVD-írót, 802.11 b/g/n WiFi adaptert, Bluetooth adaptert, Gigabites Ethernet vezérlőt és négy az egyben kártyaolvasót tartalmaznak, de ezen kívül 0,3 megapixeles beépített webkamerával és többérintéses technológiát is támogató érintőpaddal is rendelkeznek. A szerkezetek Antec Lansing hangszórókkal érkeznek és D-Sub, illetve HDMI videó kimenetet egyaránt kínálnak. Az Intel Calpella mobil platformja köré épülő termékek a felsoroltak mellett az alábbi hardver elemeket tartalmazzák:

A P52F-SO006X változat belsejében egy 2,4 GHz-es Core i3-370M processzor, 2 GB-nyi rendszermemória és egy 320 GB-os merevlemez teljesít szolgálatot, a videó vezérlő szerepét pedig egy Intel HD Graphics egység tölti be, amely a processzorba van integrálva. A konfiguráció 749 dollárba kerül. A P52JC-SO009X modell a fentiektől annyiban tér el, hogy tartalmaz egy GeForce G310M videóvezérlőt is, így a termék profitálhat az Nvidia Optimus technológiájából. Alacsony grafikus terhelés esetén az Intel videó vezérlője üzemel, míg komolyabb 3D-s terhelés esetén az Nvidia videokártyája veszi át a megjelenítő szerepét, mindez a felhasználó számára tökéletesen észrevétlenül zajlik. Ez utóbbi noteszgép 809 euróba kerül

A P52F-SO017X modell már egy 2,4 GHz-es Core i5-540M processzorral érkezik, 4 GB-nyi rendszermemóriát és 320 GB-os merevlemezt tartalmaz. A videóvezérlő szerepét itt az Intel HD Graphics IGP tölti be, a noteszgép ára pedig 879 euró. Az utolsó modell a P52JC-SO012X termékkódra hallgat és fent említett társától csak annyiban különbözik, hogy az Intel IGP mellett egy GeForce 310M videó vezérlőt is tartalmaz, utóbbi termékért 939 eurót kérnek majd el az üzletekben.

Az újdonságok hamarosan feltűnhetnek a boltok polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward