Új noteszgépeket mutatott be a Toshiba

A Satellite sorozat két legfrissebb tagja Bay Trail alapokon nyugszik.

Új noteszgépeket mutatott be a Toshiba

A Toshiba az IFA 2014 alkalmával két új Satellite sorozatú noteszgépet jelentett be, amelyek mindketten 11,6 hüvelykes képátlójú LCD kijelzővel érkeznek, ám felszereltség tekintetében már alaposan különböznek egymástól.

Satellite Radius 11

A Satellite Radius 11-es modell 11,6 hüvelykes képátlójú, tízujjas érintő támogatással ellátott kijelzője a 360 fokban elforgatható zsanérnak köszönhetően összesen ötféle üzemmódban használható. A klasszikus noteszgép és tábla üzemmódok mellett prezentációs mód, asztali mód és közönség mód is rendelkezésre áll attól függően, mennyire nyitjuk ki a kijelzőt. A Satellite CL10-B esetében az érintőkijelző ugyanúgy rendelkezésre áll, ám a zsanér már csak klasszikus módon, noteszgépekre jellemzően forog.

Satellite Radius 11

Alapok tekintetében mindkét noteszgép egyforma, azaz mindketten 289 x 199 x 19,9 milliméteres mérettel érkeznek, fedélzetükön pedig Bay Trail sorozatú SoC egységek teljesíthetnek szolgálatot. A Satellite Radius 11-es példány 1,3 kilogrammot, a Satellite CL10-B pedig 1,1 kilogrammot nyom a mérlegen. A videóvezérlő szerepét mindkét termék esetében Intel HD Graphics sorozatú megoldás tölti be, a csatlakozók között pedig mindkét esetben egy HDMI videó kimenet, egy USB 3.0-s port, egy USB 2.0-s port, illetve egy SD memóriakártya-olvasó sorakozik. A noteszgépek emellett 802.11 b/g/n szabványú WiFi vezélőt és Bluetooth 4.0-s vezérlőt egyaránt kaptak, a lehető legjobb hangzásról pedig DTS Sound hangzásjavítással megtámogatott sztereó audió rendszer gondoskodik. A kínálatból a beépített mikrofonnal ellátott HD webkamera sem hiányzik.

Satellite CL10-B

A Satellite Radius 11 Intel Celeron vagy Intel Pentium sorozatú Bay Trail SoC egységgel, 4 GB-nyi DDR3L-1600 MHz-es rendszermemóriával, 500 GB-os merevlemezzel, valamint Windows 8.1-es operációs rendszerrel kerül az üzletek polcaira.

Satellite CL10-B

A Satellite CL10-B ezzel szemben már csak Celeron sorozatú Bay Trail SoC egységgel választható, amelyhez maximum 2 GB-nyi DDR3L-1600 MHz-es rendszermemória, illetve 32 GB-nyi eMMC alapú tárhely társul. Az operációs rendszer szerepét Bing keresővel kiegészített Windows 8.1 tölti be. Ezt a terméket a gyártó leginkább felhőben tárolt dokumentumok szerkesztésére ajánlja, méghozzá azoknak, akik egy könnyen hordozható, kedvező árcédulával ellátott noteszgépre vágynak. Ebből a szempontból ez a modell leginkább Chromebook alternatívának tekinthető.

A Toshiba sajnos nem árulta el, hogy a két új noteszgép esetében mennyi üzemidő érhető el egy teljes akkumulátortöltés hatására, mint ahogy arról sem hullott le a lepel, hogy a két új notebook pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward