Új notebookokat mutatott be a Samsung is

A Samsung idén ősszel új noteszgépekkel árasztja el a piacot, amelyek között mindenki megtalálhatja majd a számára legmegfelelőbb modellt, legyen szó irodai , illetve otthoni, vagy éppen döntően mobil használatról. Az új notebookok  a QX, SF, RF és NF sorozatokban kapnak helyet, amelyek közül mindegyik sorozat tagjai más és más szempontok alapján minősülnek előnyös választásnak.

Új notebookokat mutatott be a Samsung is

A Samsung idén ősszel új noteszgépekkel árasztja el a piacot, amelyek között mindenki megtalálhatja majd a számára legmegfelelőbb modellt, legyen szó irodai , illetve otthoni, vagy éppen döntően mobil használatról. Az új notebookok  a QX, SF, RF és NF sorozatokban kapnak helyet, amelyek közül mindegyik sorozat tagjai másban domborítanak igzaén.

Kezdjük a sort a QX410-es modellel, amelynek pontos specifikációja az első táblázatban látható, így nem emeljük csak ki a lényeget. A 14 hüvelykes kijelzővel ellátott szerkezet könnyű alumínium házban kapott helyet. A gyártó gombnélküli, többérintéses technológiát is támogató érintőpaddal is ellátta a gépet, ami könnyebb, gyorsabb újszerűbb vezérlést tesz lehetővé a funkciót támogató alkalmazások esetében. A noteszgép hibrid grafikus alrendszerrel érkezik, amely terheléstől függően vagy az Intel HD Graphics IGP-re, vagy pedig a GeForce 310M videó vezérlőre támaszkodik, így energiát spórol meg. A lítium-polimer akkumulátor egyetlen töltéssel akár 7 órán át is képes üzemeltetni a rendszert, az energiaforrás élettartama pedig 3 év vagy 1000 újratöltési ciklus.

Az SF sorozatban helyet foglaló SF510 15,6 hüvelykes képátlójú, ledes háttérvilágítással ellátott kijelzőt tartalmaz és Intel Core i3-as sorozatú processzorral rendelkezik. A többérintéses technológiát támogató érintőpad ezúttal is az alapfelszereltség részét képezi, de rajta kívül olyan gyorsgombok is helyet kaptak a készüléken, amelyekkel a WiFi ki- és bekapcsolására, valamint a hangerő szabályozására is lehetőség van. A QX sorozat tagjaihoz hasonlóan ez a modell is lítium-polimer akkumulátorral érkezik, amely 7 órás üzemidőt kínál egyetlen töltéssel. Az SF510 letisztult formavilággal, megfelelő teljesítménnyel és könnyű hordozhatósággal áll a mobil felhasználók rendelkezésére

Az RF510-es és RF710-es sorozatú noteszgépek már a fent említett modellnél nagyobb teljesítményt kínálnak, de még mindig kecses házzal rendelkeznek. A szerkezetek belsejében GeForce GT 330M típusú mobil videokártya teljesít szolgálatot, ami már játékra is alkalmas. Az RF510-es modellek 15,6 hüvelykes, míg az RF710-es készülék 17,3 hüvelykes képátlójú kijelzőt tartalmaz. Mindkét megjelenítő korszerű, ledes háttérvilágítással érkezik. Az RF sorozat tagjai már USB 3.0-s portot is tartalmaznak majd és sziget stílusú gombokkal, valamint teljes méretű billentyűzettel érkeznek. Az RF710-es csúcsmodell Blu-Ray olvasót is tartalmaz.

A noteszgépek között egy netbook is helyet foglal, amely az NF210-es típusjelzést kapta. A termék egy átlagos olcsó netbooknak tekinthető, amely a már megszokott specifikációk köré épül (10,1 hüvelykes kijelző, Intel Atom processzor, 250 GB HDD), ám akkumulátoridő tekintetében mégis a különlegesebb modellek közé tartozik. A szerkezet egyetlen akkumulátortöltéssel akár 14 órán át is képes működni, ami nem egy rossz tulajdonság. A központi egység szerepét már az új, DDR3-as memóriatámogatással ellátott N455-ös egység tölti be, amely még mindig a már jól ismert Intel GMA 3150-es sorozatú integrált videó vezérlőt tartalmazza. A szerkezet n-es WiFi adapterrel és Windows 7 Starter operációs rendszerrel érkezik majd, ajánlott végfelhasználói ára pedig 379 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward