Új notebook és új tábla PC az MSI-től

Az MSI egy új tábla PC-vel és egy friss noteszgéppel jelentkezik a piacon: előbbi a WindPad 100-as, míg utóbbi az FX400-as típusjelzést kapta. A készülékek egyelőre csak formálisan mutatkoztak be, az üzletek polcain viszont majd csak a későbbiekben találkozhatunk velük. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem árulta el a gyártó.

Új notebook és új tábla PC az MSI-től

Az MSI egy új tábla PC-vel és egy friss noteszgéppel jelentkezik a piacon: előbbi a WindPad 100-as, míg utóbbi az FX400-as típusjelzést kapta. A készülékek egyelőre csak formálisan mutatkoztak be, az üzletek polcain viszont majd csak a későbbiekben találkozhatunk velük. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem árulta el a gyártó.

[bold]Érkezik az MSI WindPad 100

[/bold]Az MSI legújabb terméke a Berlinben megrendezésre kerülő IFA 2010 alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt, de a termék specifikációiról már érkezett néhány információ, sőt, a WindPad 100 sajtófotói is rendelkezésre állnak. A kis készülék 10,1 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel érkezik, ami a mai trendeknek megfelelően többérintéses támogatással is rendelkezik. A rendszer x86-os architektúrára épül, ugyanis az Intel Atom második generációs Z530-as processzorát tartalmazza, amelyhez 2 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társul. Az adatok tárolásáról merevlemez vagy SSD meghajtó gondoskodhat, de a szerkezet tartalmaz majd 3G HSDPA adaptert, USB 2.0-s portokat, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert és opcionálisan akár dokkolóval is felruházhatjuk, ha igényeink ezt a lehetőséget megkívánják. A felsoroltakon kívül a szerkezet SDHC kompatibilis kártyaolvasóval és egy HDMI porttal is büszkélkedik.

Amennyiben igényeljük a dokkolót, úgy a rendszert könnyedén egy kisméretű asztali számítógéppé alakíthatjuk, amely a felsorolt csatlakozók mellett további USB 2.0-s portokat, D-Sub és HDMI kimenetet, plusz egy Gigabites Ethernet portot is biztosít. A dokkoló akkumulátortöltőként is funkcionál. Az WindPad 1000 valamikor az ősz folyamán jelenhet meg kereskedelmi forgalomban, ára azonban egyelőre nem ismert.

MSI FX400: stílusos és erős noteszgép

Az FX400-as modell egy 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel rendelkező termék, amelyben az Intel Core i5-ös sorozatú mobil processzorai kapnak helyet. A kijelző 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel, maga a konfiguráció pedig az Intel H55M lapkakészlete köré épül. A videokártya szerepét egy GeForce GTX 325M megoldás tölti be, amely 1 GB-nyi fedélzeti memóriával rendelkezik, de a rendszer terheléstől függően a processzorba integrált Intel HD Graphics videó vezérlőre is támaszkodhat, így energiát spórolhat meg.  A gép ezen kívül Eco Engine és TDE (Turbo Drive Engine) technológiákkal is büszkélkedik, amelyek az energiatakarékos működésről és a megfelelő teljesítményről gondoskodnak. A notebook két darab DDR3-1333 MHz-es modulokat fogadó So-DIMM memória slottal bír, merevlemez tekintetében pedig 250 GB-os, 320 GB-os vagy 500 GB-os adattároló kapacitással bíró megoldások kaphatnak benne helyet.

Az újdonság DVD-íróval és THX Smart Surround Sound támogatással ellátott audió rendszerrel érkezik (sztereó hangszórók). Az MSI notebookja a szokásos kártyaolvasót, Gigabites Ethernet vezérlőt, 802.11 b/g/n WiFi adaptert és az 1,3 megapixeles felbontású beépített webkamerát egyaránt tartalmazza, sőt, még Bluetooth 2.1-es adapterrel is fel van szerelve. A rendszer tápellátásáról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik. Maga a készülék egyébkén 350 x 234 x 29,7 ~ 33,5 mm-es mérettel és 2 Kg-od súllyal bír.

Az FX400 ára és megjelenésének pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward