Új nevet kapott a Microsoft webes irodai szoftvercsomagja

Az Office Web Apps elnevezést az Office Online váltja fel, az ingyenesen elérhető alkalmazások pedig az office.com-on várják az érdeklődőket, méghozzá rengeteg ingyenesen használható sablonnal.

Új nevet kapott a Microsoft webes irodai szoftvercsomagja

A Microsoft webes irodai alkalmazásai már jó ideje elérhetőek az Office Web Apps név alatt. Az elnevezés azonban a jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket: az átlagfelhasználók sok esetben nem tudják, hogy ezek az alkalmazások hogyan működnek – például kell-e őket telepíteni, vagy le kell-e őket tölteni az alkalmazás áruházból.

Talán pont emiatt lehet az, hogy a több, mint egymilliárd Office felhasználóból csak nagyon kevesen használják a jól megszokott irodai alkalmazások webes kiadásait – a Microsoft illetékesei éppen ezen a helyzeten szeretnének változtatni legújabb intézkedéseikkel.

Az első fontos változás az, hogy az Office Web Apps elnevezést az Office Online név váltja, amely sokkal beszédesebb, sokkal egyértelműbb, mint elődje. Sokan persze nem ezért, hanem azért nem használják a webes irodai alkalmazásokat, mert egyszerűen nem tudják, hogy léteznek. A Microsoft éppen ezért nem csak a nemrégiben átnevezett OneDrive-on (ami korábban SkyDrive volt), hanem az Office.com-on is elérhetővé teszi a Word, az Excel, a PowerPoint és a One Note webes kiadásait, amelyek neve után minden esetben szerepel az "Online" szó.

Annak érdekében, hogy a webes alkalmazások még vonzóbbak lehessenek, számos ingyenes sablonnal is megtömte őket a Microsoft, így minden eddiginél látványosabb dokumentumokat készíthetnek a felhasználók egyszerűen. Az egyes alkalmazások között könnyen és gyorsan lehet váltani, hála a felül megjelenő App Switcher sávnak.

Arra is van mód, hogy egy adott dokumentumon egy időben több felhasználó dolgozzon, hála a dinamikus megosztás és együttműködés funkciónak. A webes alkalmazásokkal könnyedén megnyithatóak és szerkeszthetőek a OneDrive tárhelyen lévő alkalmazások, de új dokumentum létrehozására is van mód, méghozzá akár a fentebb említett ingyenes sablonok bevetése mellett is.

Az Office.com-on található Office Online szolgáltatás használatához csak egy Microsoft Account-ra van szükség, bejelentkezés után azonnal, ingyenesen használatba vehetőek az említett alkalmazások.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward