Új netbook az LG-től

Az LG a barcelonai Mobile World Congress-en mutatta be mini-laptopjának következő generációs példányát.

Új netbook az LG-től

Az LG a barcelonai Mobile World Congress-en mutatta be mini-laptopjának következő generációs példányát.

Tavaly ősszel már beszámoltunk az LG netbook-kezdeményezéséről, azonban most egy újabb darabbal állt elő a vállalat. Az LG-X120 nem csak belső, hanem külső tulajdonságaival is felhívja magára a figyelmet. Az új modell 1,6 GHz-es Intel Atom N270 központi egységgel rendelkezik, ami mellé a szokásos 1 GB DDR2 memória van építve. 10,1 hüvelyk átmérőjű kijelzőjén maximálisan 1024 x 576 pixel méretű képet tud megjeleníteni, az adatok tárolása pedig egy 160 GB-os kapacitású hagyományos merevlemezen történik.

A noteszgép támogatja a Bluetooth 2.0 és HSDPA vezetéknélküli adatátviteli technológiákat ami elég ritka a netbook-piacon (Acer gépeiben van még ilyen opcionálisan például), valamint egy nagyon hasznos, úgynevezett Smart-Link szolgáltatással is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy USB-kapcsolaton keresztül tudunk adatokat mozgatni az LG-X120 és egy másik számítógép között így sokkal egyszerűbbé válik az adatátvitel.

1,3 megapixeles webkamera, négy-az-egyben kártyaolvasó, illetve egy Smart-On elnevezésű mini Linux operációs rendszer is helyet kapott a gépben. A mindössze 1,2 kg tömegű mini-laptop Windows XP Home fő operációs rendszerrel valamint 3 vagy 6-cellás akkumulátorral (és ennek megfelelően 3,5 - 7 órás működési idővel) fog piacra kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward