Új NEC monitor 27 hüvelykes képátlóval és IPS panellel

Az EA274WMi modell remek felszereltséggel érkezik, így abszolút nem lehet rá panasz – viszont cserébe nem lesz olcsó.

Új NEC monitor 27 hüvelykes képátlóval és IPS panellel

A NEC kínálata ezúttal egy 27 hüvelykes képátlójú, IPS típusú LCD panellel ellátott monitorral gyarapodott, amely tulajdonságai alapján igazán vonzó terméknek tűnik. Az új monitor letisztult, egyszerű formavilágot alkalmaz, így ebből a szempontból bármilyen környezetben képes helytállni – akár irodában is.

Elődeihez képest a MultiSync EA274WMi minden tekintetben fejlődött: a monitor vékonyabb profillal rendelkezik, tömege alacsonyabb és fogyasztása is kedvezőbb, mint az előző generációs modelleké. A friss megjelenítő 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelzője az IPS technológia jóvoltából 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, képe pedig minőségi és színhű, ahogy az elvárható. Az LCD panel 0,233 pixeles képponttávolsággal rendelkezik, natív felbontása pedig 2560 x 1440 pixeles értéket képvisel. A 16:9-es képátlójú monitor 350 cd/m2-es fényerősség, 1000:1 valós kontrasztarány és 6 ezredmásodperces válaszidő mellett üzemel és természetesen LED-es háttérvilágítást alkalmaz.

A videó bemenetek között ezúttal egy HDMI, egy DVI-D, egy DisplayPort és egy D-Sub port sorakozik, de a kínálatban egy USB hub is jelen van. Utóbbi négy USB portot kínál, ezek közül kettő USB 3.0-s, kettő pedig USB 2.0-s szabványú. A lehető legjobb hangzásról két darab beépített hangszóró gondoskodik, amelyek egyenként 1 wattosak és sztereó hangzást kínálnak, de alkalmazhatunk helyettük fej- vagy fülhallgatót is, ugyanis a monitoron 3,5 milliméteres Jack audió kimenet is jelen van. Az új monitor a ControlSync technológiát is támogatja, ami azért jó, mert több - maximum 6 - monitor összekapcsolásakor elég kijelölni egy mestermonitort és azon elvégezni a különböző beállításokat, a többi monitor pedig automatikusan szinkronizálja beállításait a mestermonitoréhoz.

Az EA274WMi rendelkezik fényérzékelővel, amely a környezeti fénynek megfelelően módosítja a kijelző fényerejét, de a fedélzeten jelenlét-érzékelő is helyet kapott, ami automatikusan kikapcsolja a monitort, ha felállunk előle, majd visszakapcsolja, ha újra helyet foglalunk asztalunknál. A friss monitor egyébként energiatakarékosnak mondható, ugyanis maximális fogyasztása 57 watt, tipikus fogyasztása pedig 44 watt. Amennyiben élünk az ECO Mode adta lehetőségekkel, úgy a fogyasztást 35 wattra is leszoríthatjuk. A termék Carbon Footprint Meter funkcióval is rendelkezik, amellyel nyomon követhető, hogyan alakul a monitor szénlábnyoma, illetve az is, hogy az ECO Mode jóvoltából közvetett módon mekkora széndioxid-kibocsátástól kíméljük meg a környezetet.

Az EA274WMi modell 639,2 milliméter széles, 417,9 milliméter magas és 230 milliméter mély, tömege pedig 8,7 kilogramm. A kijelző egy ergonomikus állványon kapott helyet, ami a kijelző döntését (5°-30°), elforgatását (170°-170°) és magasságának állítását is támogatja – utóbbira 130 milliméteres tartományon belül van lehetőség. Hab a tortán, hogy pivot/portré mód is szerepel a repertoárban, sőt, a gyári állvány helyett akár fali tartókonzol is alkalmazható, hála a VESA 100-as támogatásnak.

Az ENERGY STAR 6.0-s, EPEAT Gold és TCO 6.0-s megfelelőséggel egyaránt rendelkező monitor feketében (60003493) és fehérben (60003492) kerül a boltok polcaira, méghozzá 3 év garanciával. Az újdonság 799 dolláros áron lesz kapható, csomagjában pedig DVI-D és D-Sub kábel, audió kábel, felhasználói kézikönyv, USB 3.0-s kábel és ControlSync kábelek lapulnak majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward