Új navigációs eszközzel lépett színre a WayteQ

Az X985BT jobb megjelenítőt és letisztultabb külsőt kapott, az üzemideje pedig hosszabb lesz, mint elődjének.

Új navigációs eszközzel lépett színre a WayteQ

A WayteQ ezúttal azoknak szeretne kedvezni, akik az okostelefonok korában is inkább egy külön navigációs eszköznek szavaznak bizalmat az utazásaik, munkájuk során. Az újdonság már egy jól bejáratott modell helyére érkezik, az X980-ast fogja felváltani a kínálatban.

Az X985BT néven érkező készülék több ponton is változást hoz, de ahogy az az alábbiakban látható lesz, nagy eltérések nincsenek, a jól bevált receptnél maradt a WayteQ. Az első, ami igazán szembetűnő dolog, hogy ez a navigációs eszköz már egy módosított vonalvezetésű házat öltött magára. A szolidabb megjelenésű készülék is egy 5 hüvelykes megjelenítőnek ad otthont. A panel a korábban alkalmazott megoldásoknál magasabb fényerővel rendelkezik, ami kifejezetten fontos egy GPS esetében, hiszen minden fényviszony mellett, még verőfényes napsütésben is jól olvashatónak kell maradnia. A panel csak 800 x 480 képpontos felbontással dolgozik, de ez nem jelent különösebb problémát – főleg akkor, ha távol a felhasználótól, a szélvédőre van ragasztva a szerkezet. A WayteQ külön kiemelte, hogy az X985BT hosszabb ideig bírja majd akkumulátorról egy töltéssel, mint az elődje, így akár még a túrázók is társra lelhetnek benne. Sajnos az nem derült ki, hogy a korábban alkalmazott 1500 mAh-s telep helyébe mekkora kapacitású egység lépett, így azt nem tudni, hogy mekkora előrelépéssel lehet számolni.

A színfalak mögött egy Mstar központi processzor mozgatja a szálakat, nevezetesen a MSB2531 frissített változata, az MSB2531A található benne. Ez a lapka kétmagos, Cortex-A7 szálak tevékenykednek benne legfeljebb 800 MHz-es frekvencia mellett. A rendszermemória 256 MB-os méretet öltött, a háttértár pedig 8 GB-tal szolgál a felhasználók részére. Ez utóbbi persze bővíthető is. A GPS vevő rendkívül pontosan üzemel majd a készülékben, a már számtalan alkalommal bizonyító Mstar MSR2112-nek hála, ami 66 csatornát használ a munkája során. Ahogy arra az X985BT neve is utal, van a kelléktárában Bluetooth modul, melyen keresztül lehetőség van például az okostelefonok kihangosítására. A kapcsolati opcióknál meg kell még említeni az FM egységet, ami nemcsak vevő, hanem adó szerepet is betölthet, szóval egy FM-transzmitterrel szolgál az X985BT.

Operációs rendszer tekintetében a jól bejáratott Windows CE 6.0 fedezhető fel rajta, mint a legtöbb konkurensén is. Van benne külön telefonkönyv is, így a hozzá kapcsolódó mobil bejövő hívásait még hatékonyabban lesz képes kezelni. Két kivitelben juthatnak majd hozzá az érdeklődők. Az egyik csomagban csak egymagában „árválkodik” a navigációs készülék (persze minden tartozékával együtt), a másikban azonban már gyárilag benne van a használatához elengedhetetlen szoftver is. A WayteQ a Sygic partnerségét élvezi, így nem meglepő módon a Sygic teljes Európára kiterjedő térképe, illetve adatbázis van az eszközön előre telepítve – ez egészen pontosan 45 ország úthálózatát fedi le.

A WayteQ X985BT már megvásárolható, az elmúlt napokban került a boltok polcaira. A készülékért önmagában nagyjából 22 ezer forintos összeget kell kifizetni, ha viszont valaki a fent említett Sygic szoftverre is igényt tart, akkor már 36 ezres ajánlott fogyasztói árról beszélhetünk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward