Új nagytulajdonos az RFV-ben

Új nagytulajdonos az RFV-ben

Pénteken délelőtt az RFV két fő tulajdonosa, Soós Csaba elnök, illetve Makra József vezérigazgató 218 000 darab, azaz a 10,9 százaléknyi RFV-részvényt értékesített a tőzsdén - áll a társaság közleményében. A tájékoztatásból kiderül, hogy az értékesített mennyiség zömét, a teljes részvényállomány 10 százalékát (csaknem 200 ezer darabot) az OTP Alapkezelő által kezelt alapok és nyugdíjpénztárak vásárolták meg. A fennmaradó részt feltehetően magánbefektetők vehették, legalábbis a forgalmi darabszámok erről tanúskodnak. A kötéslista (nem utolsósorban a két százezer darab körüli tétel) alapján az értékpapírok 2750 forintnál cserélhettek gazdát, mindenesetre hivatalos tájékoztatást csak ma ad ki erről az RFV.

Honics István, az OTP Alapkezelő befektetési igazgatója a vétel kapcsán a Portfolio.hu-nak nyilatkozva elmondta, az RFV tevékenységi körének számító energiahatékonyság-növelés piaca előtt nagy növekedési lehetőségek állnak, és a társaság cashflow-termelő képessége és növekedési lehetőségei alapján a részvények a jelenlegi árfolyamszinteken jó befektetésnek ígérkeznek.

A társaság körül az utóbbi napokban felgyorsultak az események. A múlt héten először az első romániai nagy üzletről szóló tárgyalásról számoltak be, majd bejelentették, hogy a közeljövőben várható a már háromnegyed éve esedékes részvénykibocsátás. A mostani tranzakcióval, amely akár a kibocsátás jegyzési árfolyamát is előrevetítheti, a fő tulajdonosok egyik célkitűzése a közkézhányad növelése volt. Számításaink szerint ez jelenleg 4,3 százalékot tesz ki, így van még hova bővíteni azt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward