Új, nagyteljesítményű SSD meghajtókkal jelentkezik a Corsair

A Phison vezérlővel szerelt újdonságok ezúttal nem az alsó, hanem a felső-középkategóriát veszik célba.

Új, nagyteljesítményű SSD meghajtókkal jelentkezik a Corsair

A Corsair frissítette SSD családját, ám ezúttal nem alsókategóriás, költséghatékony termékek érkeztek, hanem komoly teljesítményt kínáló, jól felszerelt modellek. Az újdonságok hárman vannak, és mindhárman a Neutron XT sorozatot erősítik.

A család egy 240 GB-os, egy 480 GB-os és egy 960 GB-os tagot számlál, amelyek 2,5 hüvelykes formátumúak, magasságuk pedig 7 milliméter. Az újdonságok fedélzetén egy Phison PS3110-es SSD vezérlő teljesít szolgálatot, amihez 19 nm-es csíkszélességgel készülő Toshiba A19 MLC NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak. Az SSD vezérlő négy processzormaggal és nyolc csatornával gazdálkodik, az adott rendszerrel pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kommunikál.

A nagyteljesítményű asztali számítógépekbe, illetve belépőszintű szerverkonfigurációba szánt Neutron XT SSD-k számos fontos technológiát támogatnak. A termékek egyrészt natív 256-bites AES adattitkosítást kínálnak, és a TCG Opal 2.0-s szabvány követelményeinek is maradéktalanul megfelelnek, másrészt a hirtelen áramszünettel szemben is védettek, hála a SmartFlush technológiának. Utóbbi a beérkező adatokat egyből a NAND Flash chipekhez továbbítja, így váratlan áramszünet alkalmával minimálisra csökken az adatvesztés esélye.

Az adatok útját végponttól végpontig terjedő védelem óvja, plusz hibafelismerő és hibajavító algoritmusok is rendelkezésre állnak – utóbbiak közé tartozik a Smart ECC séma, amely RAID-szerű eljárást vet be a minél hatékonyabb hibajavítás érdekében. Az SSD vezérlő négy processzormagjából három exkluzív módon a flash menedzsmenttel kapcsolatos feladatokat végzi, ami a Phison szerint csökkenti a késleltetést, plusz jótékonyan hat a teljesítményre is – sőt akkor is segít a teljesítmény optimális szinten tartásában, ha a meghajtó közel teljesen tele van.

Az új SSD meghajtók legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi:

A Corsair a Neutron XT család mellé az SSD Toolbox szoftver frissített kiadását is mellékeli, amely felújított felhasználói kezelőfelülettel büszkélkedik. A szoftver meghajtó klónozásra, biztonságos meghajtó törlésre, firmware frissítésre, teljesítmény-optimalizációra egyaránt bevethető, sőt, a meghajtó S.M.A.R.T. adatait is megjeleníti.

A Corsair Neutron XT SSD meghajtók rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, pontosan milyen árcédulákat kapnak az egyes modellek. Az már biztos, hogy az új SSD meghajtókra öt év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward