Új MSI alaplap, ezúttal AMD 970-es lapkakészlettel

Az új alaplap régi platformra támaszkodik, de USB 3.1-es portok azért már vannak rajta.

Új MSI alaplap, ezúttal AMD 970-es lapkakészlettel

Az MSI egy érdekes alaplapról rántotta le a leplet, amely a picit öregecske, AMD 970-es északi hídból és SB905-es déli hídból álló platform köré épül, így Socket AM3+-os processzorokat fogad. A 970A-G43 Plus típusjelzéssel ellátott deszka 125 wattos TDP-ig kezeli az AMD újabb és régebbi asztali processzorait, amelyekhez egyébként 4+1 fázisú, hűtőbordák nélkül érkező VRM áramkör biztosítja a kellő árammennyiséget.

A fekete nyomtatott áramköri lapot használó újdonság egy 24 tűs ATX és egy 4+4 tűs CPU +12V EPS tápcsatlakozót kapott, északi és déli hídján pedig egy-egy passzív, feketében pompázó hűtőborda helyezkedik el. A Socket AM3+-os processzorok mellé négy darab DDR3-as memóriafoglalat társul, ezekben maximum 32 GB-nyi DDR3-2133 MHz-es asztali memóriamodul kaphat helyet.

A bővítőhelyek sorában találunk két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot, amelyek közül a felső erősített dizájnnal érkezik, az alsó pedig normál kivitelben, x4-es sávszélességgel dolgozik. PCI Express 2.0 x1-es slotból kettő lapul a terméken, de van még a kínálatban két PCI slot is. Az adattárolókat hat darab SATA 6 Gbps-os port várja, természetesen RAID 0,1,5 és 10 támogatással karöltve, M.2-es foglalatot vagy SATA Express slotot azonban nem tartalmaz az alaplap. Az USB 3.1-es portokról szerencsére nem kell lemondani: ezekből rögtön kettő is jár, mindkettő a hátlapon van.

Az új alaplap Realtek gyártmányú Gigabites Ethernet vezérlővel, valamint Realtek ALC892-es típusú, 7.1-csatornás HD Audió vezérlővel kerül az üzletek polcaira. A termék grafikus felhasználói kezelőfelülettel ellátott UEFI firmware-t kapott, és tökéletesen kompatibilis a Windows 8.1 és a Windows 10 modern szolgáltatásaival is.

Az MSI újdonsága várhatóan hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 100 dollár alatt marad.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward