Új Motorola okostelefonok zúdultak a piacra

Egyszerre négy G7 modell futott be, és mindegyik egy kicsit eltérő konfiguráció lett, de viszonylag szűk ársávban állnak rajthoz.

Új Motorola okostelefonok zúdultak a piacra

A Motorola nem várt a Mobil Világkongresszusig, már most lerántotta a leplet négy különböző eszközről. Az újdonságok között sok a közös nevező, de az eltérés is, éppen ezért egyesével fogunk végigmenni a friss kínálaton. Az újdonságok sorát a Moto G7 Play nyitja, ez lesz a legszerényebb, fölé érkezik a G7 Power és a sima G7, a legütősebb konstrukciónak pedig a G7 Plus ígérkezik, legalábbis ami a teljesítményt illeti.

Moto G7 Play

Kezdjük a Motorola sikervárományosainak a bemutatását a költséghatékony modellel, ami egy 5,7 hüvelykes megjelenítőt nyújt. Itt egy olyan IPS panellel kell számolni, ami 1512 x 720 képpontos felbontású, és Gorillla Glass 3 üveg védi a fizikai behatásokkal szemben. Az eszköz a Snapdragon 632 mobilplatformra épül, ennek megfelelően 1,8 GHz-es órajelig skálázódhat, Kryo 250 magok dolgoznak benne kettő négyfős klaszterre osztva, egy Adreno 506 integrált GPU mellett. A rendszermemória sajnos csak 2 GB-ra lett szabva, ami valamelyest gátat szabhat a multitaskingnak, viszont a háttértár kapacitása már 32 GB-os és lehet bővíteni is. A kapcsolati lehetőségek tárházát a 4G LTE hálózati modem nyitja VoLTE-vel, de van még itt 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.2 modul és A-GPS vevő is. Dual-SIM-es a szerkezet, szóval ilyen téren nem érheti kritika, bár minden bizonnyal csak DSDS üzemre lesz képes.

Galéria megnyitása

Az okostelefon az Android 9.0 operációs rendszerrel fog szolgálni, és a Motorola még azt is elmondta, hogy lehet számítani az Android Q frissítésre. A kamerarendszert illetően egy 13 megapixeles egységet lehet kilátásba helyezni a hátlapon, és egy 8 MPixelest a mobil frontján. Érdekesség, hogy mind a kettő mellé társul LED-es villanó, így akár sötétben is lehet majd szelfizni a G7 Play segítségével. Az eszköz 148,71 x 71,5 x 8,09 milliméteres vonalakkal határolt, 168 grammot nyom, és a keretére már egy C-típusú USB csatlakozó kerülhetett. Fontos, hogy a belbecs el lett látva a P2i vízlepergető bevonatával, ami a balesetek alkalmával megóvhatja a plasztik burkolatos újdonságot. A felhasználók ujjlenyomat-olvasót is kapnak itt, ami a hátlapra került a cég márkajelzése alá. Az akkumulátor ebbe az esetben 3000 milliamperes kapacitású, így legfeljebb átlagos üzemidőre lehet tőle számítani.

A Moto G7 Play neve mellett 150 eurós ajánlott fogyasztói ár szerepel majd. Néhány piacon, például Brazíliában és Mexikóban már meg is lehet venni, február közepén pedig Európában is felbukkanhat.

Moto G7 Power

Hírünk második alanya a Moto G7 Power, ami nem a nagy teljesítményéről, hanem az izmos akkumulátoráról kapta a nevét. Ennél az eszköznél egy 5000 milliamperes telep került a burkolat alá, és így kiváló lesz az üzemideje, de mit kell majd egészen pontosan kiszolgálnia? Nos, itt már egy 6,2 colos kijelző bukkant fel 1520 x 720 képpontos felbontással és ismételten Gorilla Glass 3 üveggel. A Moto G7 Power is az Android Pie rendszerrel lépett a színre, és a főverziós frissítésről sem kell majd itt lemondani, szóval számolhatnak a jövőbeli tulajdonosok az Android 10 érkezésével. Az előlapi kamera 8 MPixeles, F/2.2-es a rekesznyílása és 1,12 mikronos pixelméret jellemzi. A hátlapon található képalkotó pedig F/2.0-s optikával lett felvértezve, 12 megapixeles (1,25 mikron) az érzékelője, és a munkáját segíti egy LED-es villanó is rossz fényviszonyok mellett.

Galéria megnyitása

A tervezők ennek az eszköznek is az 1,8 GHz-es Qualcomm Snapdragon 632 rendszerchipet választották az alapjául a nyolcmagos felépítéssel és az Adreno 506 IGP-vel. Szóval a teljesítmény hasonló lesz, mint a G7 Play esetében, ám itt már 3 gigabájtos a RAM mérete, ami pedig a tárkapacitást illeti, 32 GB-tal lehet számolni, amit szükség szerint fentebb lehet tornászni egy microSD segítségével. Dual-SIM-es eszközről beszélhetünk, ami Dual 4G LTE modemmel szolgál, és emellett biztosít kétsávos, 802.11 a/b/g/n WLAN-t, Bluetooth 4.2 modult, és A-GPS vevőt is. A G7 Power üveges hatású burkolatot kapott, ami 9,4 milliméterre emelkedik ki a síkból, a gépezet tömege pedig 198 gramm, szóval érződik rajta a vaskos akku. Akik biometrikus azonosítási lehetőségre vágynak, a hátlapon található ujjlenyomat-olvasót használhatják majd a kijelző felnyitásakor. A Motorola itt is használja a cseppállóságot nyújtó nanotechnológiás bevonatot. És a masina egy C-típusú USB csatlakozóval van ellátva, melyen keresztül támogatja a 15 wattos Turbo gyorstöltést.

Ezért az okostelefonért 210 eurós összeget kér a Motorola. És ugyanúgy nyit, mint a G7 Play, szóval néhány távoli piacon máris meg lehet venni, Európába pedig február közepén fog betoppanni.

Moto G7

Fentebb lépve, a Moto G7 esetében már egy 1080p-s felbontású panelről beszélhetünk, ami 6,2 colos és van rajta egy viszonylag kicsi bemetszés, ami a frontkamerának ad otthont. Az itt megjelenő képalkotó 8 megapixeles és F/2.2-es, ez Full HD minőségű videohívások bonyolítására alkalmas. A Moto G7 hátul már duálkamerával lett ellátva, ami egy 12 és egy 5 megapixeles szenzorból áll össze. A segédkamera szoftveres mélységélesség előállítására szolgál. Ennél a gépezetnél már 4K mozgóképfelvételek megörökítésére is módja lesz a tulajdonosoknak, és természetesen sötétben is munkára fogható lesz a LED-es „vakunak” köszönhetően. A Motorola a G7 esetében is az Android 9.0 rendszert veti be, ami később garantáltan frissülni is fog.

Galéria megnyitása

A szakemberek még ezt az okostelefont is a Snapdragon 632 kegyeire bízták, annak ellenére, hogy itt már lényegesen nagyobb felbontású a kijelző, így az IGP előfordulhat, hogy nehéz helyzetbe kerül játék közben. A rendszermemória és a tárhely tekintetében 4/64 GB-os konfiguráció érkezik ebből a mobilból. Van a Moto G7 tarsolyában 4G LTE modem, Bluetooth modul, A-GPS vevő, NFC chip és 802.11 a/n/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi (2,4 és 5 GHz) is. Valamit ezúttal is biztosított a Dual-SIM támogatás. A fényes burkolatú mobil 157 x 75,3 x 8 milliméteres térfogatú és 172 grammig kúszik alatta a mérleg nyelve. A Motorolától megszokott módon van P2i bevonat, a kereten pedig 3,5 milliméteres aljzat és C-típusú USB is felbukkant. A telep 3000 milliamperes, ami nagyon szerény ilyen hardver mellé, de legalább van 15 wattos gyorstöltés támogatás.

A Motorola G7 250 eurós összegbe fog kerülni, és még ebben a hónapban elkezdődik a forgalmazása világszerte több kontinensen is.

Moto G7 Plus

A Motorola mostani újdonságai között a G7 Plus foglalja el a trónt. Itt lényegében az előlap változatlan a G7-hez képest, ugyanaz a kijelző tűnt fel, és változatlanul Gorilla Glass 3 üveg terül el a szerkezet frontján. Továbbá a szoftveres környezet is azonos, az Android 9.0-val kerül ki a dobozából, és a jövőben készül rá Andorid 10 frissítés is. Lényeges különbség ennél a gépnél a korábbi megoldásokhoz képest, hogy ezúttal a Snapdragon 636 lépett a porondra, ami egy fokkal erősebb processzort (Kryo 260 Gold és Silver) és egy izmosabb integrált GPU-t (Adreno 509) vonultat fel. A RAM-ot tekintve 4 GB-tal kell számolni, a bővíthető háttértár pedig 64 gigás kapacitást nyújt. A G7 Plus egy 600 Mbps-os letöltési sebesség elérésére képes 4G LTE modemmel lett ellátva, amihez társul 802.11ac szabványnak is megfelelő Wi-Fi, NFC chip, Bluetooth 5 modul, és a Galileo rendszert is támogató A-GPS vevő.

Galéria megnyitása

Ez az okostelefon már egy 12 megapixeles frontkamerával jön, a hátára pedig egy 16 és egy 5 MPixeles egység került. Az elsődleges kamerát optikai stabilizátor és F/1.75-ös rekeszérték jellemzi, és LED segédfénnyel is tartozik hozzá. Videózáskor Ultra HD felbontású felvételekkel számolhatnak azok, akik erre a termékre pályáznak. A G7 Plus hasonló ruhát öltött, mint a G7, de már 157 x 75,3 x 8,3 milliméteres vonalakkal határolt, és 176 grammot nyom. Az anyaghasználatra nem lehet majd panasza az érdeklődőknek, üveges hátlap és fémből készült keret van itt. Nem meglepő módon innen sem hiányzik a nanotechnológiás bevonat, ami némi vízállóságot nyújt. És van C-típusú USB csatlakozó is, valamint mindenképpen ki kell emelni a sztereo hangszórókat, amik a Dolby Audio révén próbálnak majd jobb hangzást szállítani. Az akku sajnos ezúttal is csak 3000 mAh-s, de öröm az ürömben, hogy már 27 wattos gyorstöltésre képes, ami átlagon felüli tempót jelent.

A Moto G7 Plus 300 eurós áron kelleti majd a bájait, és még ebben a hónapban számíthatunk az európai megjelenésére.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap