Új monitorokkal támad az Acer

Az egyszerű irodai monitoroktól a kikapcsolódásra szánt termékeken át egészen a gamer monitorig sokféle újdonság bújt elő a tarsolyból.

Új monitorokkal támad az Acer

Az Acer a 2016-os CES idejére tartogatta legfrissebb monitorainak bejelentését, a felhozatal pedig elég gazdagra sikeredett: mindenki találhat számára megfelelő modellt, akár átlagos, IPS alapú irodai monitorra, akár FreeSync támogatással ellátott, hajlított kijelzős gamer monitorra vágyik. Az alábbiakban az R1, H7 és XR termékcsaládok legújabb tagjairól rántjuk le a leplet.

Az R1-es családban egyszerűbb, költséghatékonyabb monitorok lapulnak, amelyek Full HD-s IPS kijelzőt kaptak. A választék képátló tekintetében 21,5”-től egészen 27”-ig terjed, a háttérvilágítás pedig minden esetben villódzásmentesen, kékfény-szűréssel működik, azaz segít szemeink kímélésében. Az R1-esek mindannyian 7 milliméter vékony kávát kaptak, gyári állványuk pedig csak a kijelző döntését engedélyezi (-5/+15 fok). Az R1-esek várhatóan még ebben a negyedévben elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban, áruk pedig 130 dollárról indul – ennyibe kerül majd a legkisebb monitor.

A H7-es sorozatban már érdekesebb megjelenítők lapulnak, hiszen az Acer szerint ez a család tartalmazza a világ első USB Type-C porttal is ellátott monitorait. Persze a Lenovo is mutatott már be USB Type-C portos monitorokat, így megkérdőjelezhető, ki volt az első – de talán nem is ez a lényeg, hanem inkább az, hogy az USB Type C port jóvoltából egyetlen kábelen keresztül folyhat az adatátvitel, a videó jel átvitele, illetve az USB-s eszközök töltése is – például az USB Type-C portos noteszgépé. A H7-es családban 25 és 27 hüvelykes modellek lapulnak, amelyek 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemelnek. A termékek széles, 178 fokos betekintési szögekkel büszkélkedő IPS panelt kaptak, ami a gyártó állítása szerint 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret. A fedélzeten az USB Type-C port mellett HDMI 2.0-s videó bemenet is jelen lesz, sőt, a DTS-sel megtámogatott Acer Trueharmony audió rendszer sem hiányzik majd a kínálatból. A H7-es monitorok februártól kezdve válhatnak elérhetővé, áruk pedig 500 dollárról indul.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban egy ízig-vérig gamer monitor is előbújik a tarsolyból, ez pedig nem más, mint a 34 hüvelykes hajlított kijelzővel ellátott XR342CK. Az új monitor 21:9-es képátlójú IPS panellel érkezik, ami 3440 x 1440 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, professzionális szintű kalibrálásáról pedig hattengelyes színmenedzsment gondoskodik. A panel 100%-ban képes lefedni az sRGB színteret. Extra tulajdonság, hogy a monitor FreeSync, illetve Adaptive Sync támogatással érkezik, azaz képfrissítési rátája megfelelő AMD GPU esetén dinamikusan változik, ami folyékony képi megjelenítést eredményez. Az sajnos még nem derült ki, hogy a maximális képfrissítési ráta értéke pontosan hogyan alakul, viszont DTS támogatással ellátott audió rendszert mindenképpen kapunk. Az is biztos, hogy az újdonság Európában már márciusban elérhetővé válik, ára pedig 1100 euró magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward