Új monitorok az AOC és a BenQ műhelyéből

Új monitorok az AOC és a BenQ műhelyéből

Az AOC műhelyéből összesen kettő, míg a BenQ háza tájáról egy új monitort üdvözölhetünk, igaz, a BenQ a napokban már bemutatott egy hagyományos és egy 3D Ready megjelenítőt is, így a friss újdonság a héten már a harmadik monitor, ami a cégtől érkezik.

[bold]Ledes háttérvilágítással ellátott monitorok AOC módra

[/bold]

Az AOC európai részlege bejelentette, hogy a gyártó kínálata két új megjelenítővel bővült, amelyek közül az egyik a 21,5 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott e2240Vwa modell, míg a másik egy 24 hüvelykes képátlójú kijelzővel büszkélkedő megoldás, amely az e2440Vwa típusjelzést viseli. Közös tulajdonság, hogy mindkét megjelenítő ledes háttérvilágítást alkalmaz

Az új monitorok TN+Film panelre épülnek, amely 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöget, 5 ms-os válaszidőt, valamint 250 cd/m2-es fényerőt kínál. Az LCD panel mindkét újdonság esetében 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel, dinamikus kontrasztaránya pedig húszmillió az egyhez értéket képvisel. Az e2240Vwa modell átlagosan 25W-os, e2440Vwa társa pedig 28W-os fogyasztás mellett üzemel.

A monitorok mindketten rendelkeznek DVI és D-Sub videó bemenetekkel, sőt, az e2440Vwa modell esetében még egy HDMI videó bemenet is rendelkezésre áll. A két friss megjelenítő hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az e2240Vwa például már fel is tűnt néhány európai webáruházban, ahol átlagosan 140 eurót kérnek érte.

[bold]Költséghatékony BenQ LCD monitor VA panellel

[/bold]

A BenQ a napokban bemutatott két újdonsága mellett (egyik, másik) egy harmadik monitorral is jelentkezik, amely a BL2400PT típusjelzést kapta. A termék VA (Vertical Alignment) típusú LCD panellel érkezik, amelynek betekintési szögei egyaránt 178 fokosak. A kijelző 24 hüvelykes képátlóval és tükröződésmentes bevonattal érkezik, a háttérvilágítás pedig ezúttal is ledes alapokon nyugszik.

Az új modell kijelzőjének natív felbontása 1920 x 1080 pixel, a válaszidő 8 ms-os (GTG), a fényerő pedig 250 cd/m2-es értéket képvisel. A megjelenítő valós kontrasztaránya 3000:1, míg a dinamikus kontrasztarány értéke húszmillió az egyhez. A monitort a gyártó felvértezte egy úgynevezett ECO érzékelővel, amely azt figyeli, hogy éppen ül-e valaki a monitor előtt, és ha "úgy látja", hogy nem, akkor energiatakarékos módba kapcsolja a monitort.

A BL2400PT modell egyébként egy igen jól testreszabható beépített állvánnyal érkezik, amely a lehetővé teszi a kijelző döntését, forgatását és magasságának beállítását is, sőt, még portré módot is kínál. A monitor videó bemenetek tekintetében egy D-Sub, egy DVI és egy DisplayPort csatlakozót tartalmaz, valamint két hangszóróval is fel van szerelve, amelyek egyenként 1W-os terhelhetőséggel bírnak.

A BenQ legfrissebb megjelenítője már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára pedig 240 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward